Famílies – Activitats de neu a Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell) – 18-19/03/2017

72a sortida del Grup de Muntanya en Família, els dies 18 i 19 de març de 2017, a la comarca de l’Alt Urgell per fer activitats de neu (esquí nòrdic i raquetes de neu) a l’estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm. En total, hem participat en l’activitat 46 excursionistes i esquiadors, entre grans i petits.

El dissabte 18, a les 10 del matí, el grup gran de famílies ens hem trobat a l’aparcament del Parc del Garraf i hem marxat cap a l’Alt Urgell. Un cop hem arribat al refugi de la Basseta, després d’uns quants quilòmetres de corbes, hem dinat tota la colla a les taules que hi ha al voltant del refugi, i alguns al restaurant “Can Titarró”, del poble de Sant Andreu de Castellbò.

Un cop plens d’energia, hem pres possessió de la mansarda i les habitacions. Després hem fet un tastet al món de les curses d’orientació. Els coordinadors de la sortida han muntat un circuit d’orientació on calia trobar unes balises amb l’ajuda d’un mapa de la zona. Ha estat una activitat força entretinguda. Alguns ja estan esperant amb candeletes poder fer alguna altra cursa similar, cosa que sempre va bé per fer planter.

Al vespre hem gaudit del sopar que ens han preparat els responsables del refugi. Després hem anat a dormir per tal d’estar ben preparats per a la sortida de l’endemà, que es presentava força entretinguda.

El diumenge, un cop ens hem llevat, hem esmorzat i ens hem dividit en un parell de grups: els raquetaires i els esquiadors.

Val a dir que en aquesta ocasió hem pogut compartir sortida amb els joves del Grup de Joves de la Talaia, els quals han fet unes activitats més adients per a uns joves de la seva edat i amb una mica més de dificultat, a part de fer un petit taller d’arvas per  conèixer les mesures de seguretat mes bàsiques a l’hora de sortir a la neu.

L’excursió amb raquetes ens ha portat fins al coll i prat de la Culla, on hem fet un mos i un traguet d’aigua, mentre els més valents han arribat fins al mirador de la Roca Senyada, on ens hem trobat el Grup de Joves, que feia una estoneta que ja hi era.

Mentrestant, els esquiadors han anat seguint totes les pistes de Sant Joan de l’Erm que han pogut, les quals els han dut per l’interior de les espesses pinedes de pi negre d’aquesta gran zona forestal del Pirineu. A part d’algunes caigudes de cul a terra, han gaudit molt de la sensació de fer lliscar els prims esquís de fons per les traces de les pistes.

Un cop finalitzades les activitats, tothom ha tornat cap al refugi per tal de gaudir del dinar que ens havien preparat els responsables de l’allotjament. Fent sobretaula, hem rigut comentant els detalls de l’excursió i l’esquiada, i el seu esdevenir.

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.