Famílies – Excursió al castell de Mediona (Alt Penedès) – 27/01/2019

92a sortida del Grup de Muntanya en Família, el diumenge 27 de gener de 2019, amb una participació de 36 excursionistes (dels quals 17 menors). Aquesta primer sortida de l’any 2019, en ple mes de gener, es va preveure de fer a la vora i com una matinal, considerant que el dia podria ser fred. A més es va buscar complementar l’excursió amb una activitat cultural i amb la possibilitat de fer un dinar calent en acabar la sortida.

L’expedició ha sortit de l’aparcament del Parc del Garraf direcció al castell de Mediona, a l’Alt Penedès, amb algunes baixes de darrera hora. Els freds de l’hivern passen factura. Hem arribat al castell sense cap dificultat, i després de fer unes quantes maniobres per poder encabir-hi tots els cotxes, ens hem decidit a esmorzar, sota l’atenta mirada del responsable de lloc que feia recompte dels que ens quedaríem a dinar, i ens oferia cafès. Entre una cosa i una altra, hem iniciat l’excursió amb una mica de retard sobre l’horari previst, retard que anirem arrossegant durant tota la jornada.

Hem sortit des del castell, tot baixant cap a la riera de Mediona entre les restes d’antigues construccions medievals que formaven part de les defenses del castell. Una vegada a baix hem vist que, a diferència del dia que es va anar a preparar l’excursió, la riera portava força aigua i el camí estava força enfangat, sinònim que caldria anar en compte en els diferents creuaments a gual que, per sobre de pedres humides, hauríem de fer. Per sort, a part d’embrutar-nos les botes i acumular una mica més de retard, no s’ha hagut de lamentar cap incident remarcable.

Una vegada allunyats del llit de la riera, hem començat la pujada cap al turó de les Clivelleres, tot combinant pista, corriol i sender embardissat, i fent diferents parades de reagrupament per recuperar l’alè.

Si no hagués estat pel fort vent que ha començat a bufar quan ens apropàvem a l’altiplà, el dia hauria sigut magnífic. Tot i això hem pogut gaudir d’unes bones vistes sobre l’Alt Penedès i els cims que l’envolten (Olèrdola, pic de l’Àliga, el Castellot, el Montmell, l’ermita de la Mare de Déu de Foix i Montserrat).

Conscients del retard acumulat, i que tenim una visita programada, la baixada ha sigut més ràpida i seguida, sense gaires parades i procurant mantenir el grup compacte.

Cap al final hem contemplat les vistes aèries del castell de Mediona i les seves torres i ja hi tornàvem a ser. Allà ens hem trobat amb aquelles famílies que, per motius de salut, no han pogut fer l’excursió, però que s’apuntaven a la visita guiada i al dinar.

La visita al castell ha estat molt interessant, tot combinant la història amb les llegendes i ha aconseguit captivar l’atenció de grans i menuts. Un cop acabada, ens hem entaulat en un menjador força fred, on ens esperava un merescut dinar.

Una vegada tips, i passats els comptes, segons les presses de cada u, hem anat desfilant per agafar els cotxes i iniciar el retorn cap a casa.

Podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.