Divendres Culturals – Pep Coll – 14/10/2016

El divendres 14 d’octubre, a la sala d’actes del nostre local social, hem organitzat la presentació del llibre GUIA D’INDRETS MÍTICS I LLEGENDARIS DEL PALLARS JUSSÀ, a càrrec del seu autor, l’escriptor pallarès Pep Coll, el qual ha vingut expressament a la Talaia, directament des de Lleida, per veure’ns i poder presentar-nos aquest nou llibre.

L’escriptor va ser presentat pel president de l’entitat i membre del GMeF, Joan Raventós, el qual va recordar que Pep Coll ja havia visitat la Talaia feia 10 anys, el 2006, per presentar el seu llibre El salvatge dels Pirineus i també que ens va acompanyar en l’excursió a la serra de Pessonada feta el dia 28 de setembre de 2014. També va parlar de l’obra de l’escriptor pallarès i, concretament, de la trilogia de guies d’indrets mítics i llegendaris del Pallars Sobirà, de la Ribagorça Romànica i del Pallars Jussà.

Pep Coll va explicar diversos aspectes sobre els indrets que apareixen en el seu llibre i la necessitat de preservar-los perquè són part del patrimoni d’aquelles comarques. Tot seguit, va projectar algunes imatges d’indrets que surten en el llibre i en va comentar diverses anècdotes o informacions. Li tornem a agrair la bona predisposició que sempre ha tingut per col·laborar amb la Talaia i amb el Grup de Muntanya en Família.

L’acte estava organitzat conjuntament pel Grup de Muntanya en Família i la Secció de Cultura de l’entitat.