Famílies – 2a Acampada d’estiu – Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) 7-10/08/2015

53a sortida del Grup de Muntanya en Família i II Acampada que organitzem, entre els dies 7 i 10 d’agost de 2015. Enguany, l’hem feta al Pallars Sobirà, concretament al Nou Càmping, situat a la Guingueta d’Àneu.

Divendres 7 d’agost. Hem estat un total de 64 excursionistes, una bona part dels quals hem sortit de Vilanova i hem parat a esmorzar a l’àrea de lleure del congost de Collegats. Un cop al càmping, hem muntat tendes i ens hem desplaçat fins al proper pantà de la Torrassa, on hem estat hores remant i banyant-nos. Al vespre, hem sopat a les nostres tendes i hem planificat l’excursió de demà.

Dissabte 8 d’agost. Toquen diana a les 7 del matí, però el temps està molt rúfol i aviat comença a ploure. Per tant, ajornem la sortida i esperem que el temps millori. A la primera ullada, hem sortit del campament i hem enfilat la carretera d’Esterri, per trencar cap a Espot. Del pàrquing del Parc, hem sortit en fila índia, en una una coloraina d’anoracs i jerseis que anaven seguint el riu de Sant Nicolau. Anaven caient gotes, però hem arribat a l’estany de Sant Maurici sense novetats remarcables. La meteorologia no ens ha deixat fer el tomb al llac, com havíem previst. Fent les fotos de grup, ja hem sentit els trons com s’anaven acostant i aviat hem emprès el retorn pel mateix camí. Al cap de cosa d’un quart d’hora, ha començat a ploure, i la pluja s’ha convertit en una forta tempesta que ens ha caigut a sobre amb tota la fúria, però el grup ha continuat descendint. Quan hem arribat al pàrquing el temporal ja havia amainat. Hem dinat al càmping. A la tarda, hem volgut baixar fins a Esterri d’Àneu per visitar l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, situat a Casa Gassia, una antiga propietat ramadera instal·lada en un extrem de la població on es pot conèixer el sistema de vida de les generacions pirinenques de fa dècades. La visita comença amb un audiovisual i continua fent una visita completa a tota la casa. També ho hem aprofitat per comprar els ingredients del sopar comunitari d’aquest vespre. De retorn al càmping, hem parat una llarguíssima taula que hem omplert d’amanides, carn a la brasa i una plata de ceps que algú ha anat trobant aquest matí prop d’Espot. Després de la reunió nocturna habitual i de planificar la sortida de demà -que hem canviat per qüestions logístiques i d’accés- hem anat tots a dormir.

Diumenge 9 d’agost. Un grup ha sortit més d’hora per anar fins a prop del port de la Bonaigua i enfilar el camí dels estanys de Gerber. Quan han aparcat els cotxes i n’han baixat, hi havia boira i hi feia un fred que pelava. S’han hagut de tapar amb tot el que portaven i començar la caminada, que els ha dut per diversos estanys i bellíssims paisatges d’alta muntanya. La resta del grup, ha sortit després cap al refugi del Gerdar, on han pres el camí que els ha dut fins a la impressionant cascada de Gerber. Pel camí, han anat trobant una bona quantitat de ceps, que més tard han cuinat per complementar el sopar. A la tarda, tant la canalla com els adults s’ho ha passat d’allò més bé a la piscina o bé a la sala de jocs. Al vespre, cadascú ha sopat a la seva tenda i després s’ha fet la darrera trobada nocturna.

Dilluns 10 d’agost. Algunes famílies ja han enfilat la carretera per continuar amb les seves vacances, i la resta han passat el matí a la piscina o a la terrasseta del bar, on molts han acabat dinant-hi, en un àpat comunitari que ha servit per acomiadar aquesta reeixida II Acampada del Grup de Muntanya en Família.

Si voleu veure un recull de fotos de l’acampada, cliqueu aquest enllaç.