Famílies – V Acampada d’Estiu – Banhères de Luishon (Alta Garona) – 7-10/08/2018

87a sortida del Grup de Muntanya en Família i V Acampada d’estiu feta al càmping Pradelongue de la població occitana de Banhères de Luishon, a l’Alta Garona, entre els dies 7 i 10 d’agost de 2018, amb la presència de 27 participants, dels quals 13 menors.

Dimarts 7 d’agost. Hem sortit de Vilanova al matí per poder arribar a l’hora de dinar a l’àrea de lleure que hi ha prop de la boca sud del túnel de Vielha, al costat mateix del riu Noguera Ribagorçana. Hem dinat sota d’uns grans avets, en una taula de pedra, i després hem anat al refugi de Conangles, proper, a fer un cafè. Després hem continuat el viatge per Vielha i Bossòst, i ens hem enfilat fins al coll de Portilhon per baixar cap a la ciutat termal de Banhères i instal·lar-nos al càmping Pradelongue, a pocs quilòmetres de la ciutat, als afores del poble de Mostajon.

Ja hi ha algunes famílies al càmping, que van venir fa un parell de dies, i la resta ens instal·lem a les parcel·les herbades que ens han assignat. El càmping Pradelongue està molt ben equipat i és al fons de la vall, envoltat de muntanyes.

Dimecres 8 d’agost. Avui hem fet la nostra primera excursió per la vall d’Oô, sortint de les granges d’Astau, situades a 1.100 metres d’alçada. Hem anat avançant i guanyant alçada per aquesta ampla vall pirinenca. Al cap d’una hora, hem arribat al refugi d’Oô, situat davant mateix de l’espectacular estany d’Oô. Al fons, es veia l’altíssim salt d’aigua que procedeix de l’estany d’Espingo, cap on ens hem dirigit una part del grup. Tots els torrents baixaven plens d’aigua. Per un coll,  a gairebé 2.000 d’alçada, hem entrat al circ d’Espingo, amb el refugi i l’estany d’Espingo. Hem fet 800 metres de desnivell! Hem anat fins al refugi i hi hem dinat. Després hem tirat avall, fins a l’estany d’Oô i les granges d’Astau. A la tarda, ha caigut un bon xàfec sobre Banhères i hem passat la tarda sota cobert.

Dijous 9 d’agost. El temps no ens ha acompanyat i no hem fet cap excursió. Ens hem quedat a conèixer Banhères, que val la pena! A la tarda, hem visitat el Museu del Pays de Luchon i els voltants de les Termes, amb arbres grandiosos. Al vespre, hem fet el tradicional sopar comunitari al càmping.

Divendres 10 d’agost. Últim dia de l’acampada. Alguns, ho hem aprofitat per entrar a les Termes a fer salut! El gruix d’acampats, hem fet salut caminant per la preciosa vall de l’Hospice de France.

La majoria ens hem quedat més dies, que també hem aprofitat al màxim per acabar de conèixer tots els racons d’aquesta part del Pirineu que no havíem visitat mai. Uns dies aprofitats al màxim!

Cliqueu aquest enllaç i veureu l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC de l’acampada.