Famílies – 1a Acampada d’estiu – Cerdanya – Del 7 al 10/08/2014

Després d’alguns mesos de preparació, el dia 7 d’agost al matí, diverses famílies del GMeF (9 famílies) hem sortit de Vilanova i la Geltrú en direcció a Estavar, un poble menut situat molt a prop de Llívia, a la Cerdanya. Aquesta acampada ha estat la 42a sortida del Grup de Muntanya en Família.

Dijous hem instal·lat les nostres tendes (i també alguna caravana i autocaravana) al Càmping L’Enclave en diverses parcel·les contígues i a la tarda hem fet una visita a Montlluís, una visita que ha estat passada per aigua, però que ha impregnat les pedres d’aquest poble emmurallat d’un aire misteriós i fresc. Després d’un sopar comunitari ajuntant les diverses taules i cadires, hem planificat l’activitat de l’endemà.

Divendres hem esmorzat ben d’hora i hem marxat cap a l’aparcament-base del pla de Barres per agafar l’autobús que ens ha deixat al peu del llac de la Bullosa. Tot el grup hem iniciat l’excursió amb diversos objectius: una part del grup, per pujar al Carlit; l’altra, per fer un circuit per diversos llacs. El paisatge, tot i ser a principi d’agost, semblava més aviat del mes de juny, amb l’herba molt verda i molta aigua per tot arreu. En un punt determinat, els dos grups s’han separat per fer els seus trajectes. El grup del Carlit ha arribat molt amunt, prop del coll Colomer, però uns núvols molt negres els ha fet decidir per girar cua i tirar enrere. En baixar, han fet una aturada relaxada per dinar. El grup dels llacs, ha fet un bon tomb circular i s’ha trobat amb la resta en la cruïlla on s’havien separat al matí. Tots plegats, han tornat fins a la Bullosa, on novament han pujat a l’autobús que els ha dut fins als cotxes. A la tarda hi ha hagut qui ha anat a comprar, fer un tomb, a la piscina, etc. I una nova família, la desena, s’ha incorporat al càmping. Durant la nit, una forta tempesta ha posat a prova les tendes, però totes han passat amb un aprovat alt!

Dissabte ens hem desplaçat fins al refugi de Malniu per pujar fins als estanys de Malniu i de Guils. El matí era ben rúfol, però a mesura que anàvem pujant el temps s’anava destapant, fins al punt que a l’estany de Guils hem utilitzat els paraigües com a ombrel·les, i alguns s’han tirat de cap a l’aigua per fer quatre braçades i fer-se passar la calor. A aquesta excursió, s’ha incorporat una altra família, l’onzena. Al vespre hem fet un sopar col·lectiu en una àrea d’esbarjo, amb botifarres a la brasa, pa amb tomàquet, síndria, etc., que ha servit per cloure d’una manera divertida la primera acampada del GMeF.

Diumenge hem esmorzat i hem desparat el campament per anar tirant cadascú cap a la seva destinació: alguns cap a França, altres cap a Suïssa i altres cap a altres destinacions més properes o cap a Vilanova.

Si voleu veure’n fotos, podeu clicar aquest enllaç.