Famílies – Activitats de neu a Arànser (Cerdanya) – 9-10/03/2013

28a activitat del Grup de Muntanya en Família. Hem tornat a la neu després de dos anys. Recordem el cap de setmana a Tuixent, l’any 2011, i el canvi de plans de l’any passat per manca de neu, que finalment ens va dur a una memorable excursió pels camins de ronda de la Costa Brava.

En aquesta ocasió, 63 excursionistes àvids de neu ens hem desplaçat fins a Martinet de Cerdanya, i per la carretera de Lles hem tirat l’àncora a l’alberg de muntanya Can Ribals, situat davant de la cara nord del Cadí, a l’altra banda de la vall.

Per aprofitar la tarda del dissabte, hem visitat Arsèguel, però hem trobat el Museu dels Acordions tancat i hem optat finalment per visitar la Fàbrica de Llanes, un viatge en el temps per conèixer el procés que seguia la llana antigament i també avui, perquè hi continuen filant de la mateixa manera que fa dècades.

Mentrestant, alguns menuts s’ho passaven molt bé a Can Ribals, amb dues monitores que havien preparat jocs expressament per a ells.

Un sopar prou abundós i una estona de sobretaula i tothom a dormir.

Diumenge ens hem llevat amb un cel mig ennuvolat, però amb ullades de sol que ens han permès fer un bon matí d’activitat a la neu. Això sí, després d’un bon esmorzar.

A les pistes d’esquí nòrdic d’Aransa, alguns han fet un curs d’esquí i altres s’han aventurat a fer anar les espàtules per les traces obertes a la neu amb resultat divers. Això sí, amb uns estils acuradíssims! Mentrestant, el grup que ha triat raquetes s’ha calçat els plàstics a les botes i ha fet una ruta per dins del bosc que els ha dut a travessar rierols de desglaç per ponts i a enfilar-se fins a les Collades, uns colls amples i acarenats des d’on han pogut veure un bon panorama cap a les altes muntanyes nevades frontereres amb Andorra i cap a la vall de la Seu, ombrejada pels núvols.

Després de fer anar esquís i raquetes durant diverses hores, hem baixat a dinar a Can Ribals i a mitja tarda les famílies hem anat marxant per arribar a casa a una hora prudent. El tast de neu ens ha provat: només calia veure les galtes rosades de menuts i grans.

Podeu veure algunes fotos de la sortida clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.