Famílies – Baixada en caiac pel riu Ebre (Baix Ebre) – 28/06/2020

105a sortida del Grup de Muntanya en Família, el diumenge 28 de juny de 2020. Malgrat la situació d’incertesa que envoltava aquesta activitat a causa de la pandèmia de la Covid-19, finalment 49 excursionistes ens hem animat a participar a la sortida mensual, després d’haver d’anul·lar durant mesos les excursions de muntanya habituals del GMeF per la greu situació sanitària del país.

L’aturada de les sortides fins a la data, juntament amb l’inici de l’estiu, i l’esperança de tornar una mica a la “normalitat”,  ha fet que hi hagués força espectativa amb una sortida que surt de l’habitual al que estem acostumats a fer i que, a més, es podria definir com una sortida força refrescant, a les portes de les vacances d’estiu.  Això ha fet que es respirés un molt bon ambient i amb ganes per part de tothom de passar-ho molt bé.

Com va essent habitual, ens hem trobat al pàrquing del Parc del Garraf, a les 8 del matí, ja que havíem de ser al pas de barca de Miravet a 2/4 de 10. Més tard hi havia un altre grup i ens convenia estar tots a lloc alhora estipulada. Encara que sembli mentida, per una vegada ho hem aconseguit!!!!, i no només hem sortit puntuals, sinó que també hem arribat puntualment tots a lloc!! La jornada ha començat mooolt bé!!!

Un cop allà ens ha rebut el representant de l’empresa BeniEmocions, que ens ha facilitat el lloguer dels caiacs, tots els elements de seguretat i ens ha aportat un parell de monitors per anar-nos fent de guia i acompanyar-nos durant tot el trajecte.

El trajecte sortia del pas de barca de Miravet i de seguida passava per sota el castell de Miravet, conegut perquè fa uns anys s’hi va signar un dels estatuts de Catalunya. Tothom ha pogut immortalitzar el castell amb la càmera dels telèfons mòbils, des d’un punt de vista no gaire habitual: la llera del riu Ebre.

Seguidament, els guies ens han acostat a un antic molí abandonat, que servia per moldre gra aprofitant la força de l’aigua del riu. En aquest punt, ens han explicat alguna petita historia de l’època de la guerra civil, ja que aquest indret, geogràficament havia estat cabdal per al desenvolupament final de la guerra.

A la part central de l’excursió, els monitors ens han ensenyat un tram de riu on hem pogut baixar dels caiacs i fer un banyet ràpid, mentre alguns feien un traguet d’aigua o menjaven algun fruit sec per recuperar forces.

La baixada, entre els pobles de Miravet i Benifalllet, l’hem realitzada en dues hores i mitja. Malgrat que hem anat en el sentit favorable al corrent del riu, hi havia zones on s’havia de remar per tal d’anar seguint els monitors.

L’excursió ha finalitzat al port de Benifallet, tot just al costat d’un parc força frondós amb una vista immillorable del riu, on hem acabat la jornada fent el tradicional pícnic per recuperar-nos de la jornada lúdicoesportiva del mes de juny amb les famílies del GMeF de la AE Talaia.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.