Famílies – Camins de ronda del Baix Ebre i les platges del Perelló (GR 92) – 22/09/2019

98a sortida del Grup de Muntanya en Família. El diumenge dia 22 de setembre,  tota la colla del Grup de Muntanya en Família ens hem trobat a 2/4 de 9 del matí per tal d’emprendre el viatge cap a les terres de l’Ebre i conèixer les fantàstiques platges del litoral de Tarragona. Aquesta vegada ens hem dirigit cap a la població de l’Ampolla. Abans però, uns quants conductors hem deixat uns quants vehicles al punt final, que en aquesta ocasió serà la platja del Pont de l’Àliga, situada entre els municipis de l’Ampolla i l’Ametlla de Mar.

En aquesta sortida hi han participat un total de 59 excusionistes (29 dels quals menors), disposats a conèixer unes de les zones litorals més desconegudes per alguns de nosaltres, si tenim en compte que Vilanova també és una zona litoral i tenim la Mediterrània a l’abast de tots.

Inicialment la sortida havia de fer-se entre els municipis de l’Ampolla i l’Ametlla, però degut a la longitud del trajecte, els organitzadors varen decidir escurçar-la i fer-la fins a la platja del pont de l’Àliga.

Un cop tot el grup ha arribat a l’Ampolla, hem enfilat cap a la zona del port, on hem pogut passar pel port pesquer i tot seguit ja hem trobat el camí de ronda. L’hem agafat en direcció est.

Davant nostre hem pogut anar observant tota la majestuositat del Delta de l’Ebre i el far que te al seu costat nord-est, que durant part del camí ens ha estat una bona guia i referència de la longitud caminada, com si viatgéssim en un vaixell. Val a dir que aquesta zona és d’una gran bellesa natural,  ja que el camí transcorre entre zones boscoses litorals, platges i espectaculars penya-segats, i tot això davant la espectacular blavor de la mar Mediterrània. També val la pena dir hem estat de sort i ens ha fet un dia molt bo, cosa que ha contribuït a l’èxit de la sortida.

El camí ha estat un continu puja-baixa que ens ha dut a fer una primera parada i un banyet a una de les cales que hem trobat. Ens hi hem entretingut una estona, perquè, com és normal, un cop els nanos han estat dins l’aigua, tots fresquets, no hi havia forma de fer-los fora. Tot i això, finalment hem pogut reprendre el camí, fins arribar a la punta de Cap Roig, on hem fet una segona parada de reunificació.

El recorregut és una mostra de com era el litoral abans que es convertís en un niu de xalets i apartaments de platja; per tant, un indret força interessant de conèixer. En certa manera, pot recordar els camins que podem trobar entre Vilanova i Sitges, i pels que no coneixíem gaire aquest zona ha estat una bona descoberta.

Finalment, després de passar tot el matí caminant, hem arribat a la platja del Pont de l’Àliga, on hem pogut agafar els cotxes que hi hem deixat aquest matí, per anar a buscar la resta de vehicles i acabar la sortida dinant tots plegats de pícnic a la platja. Val a dir, que a última hora del matí s’ha aixecat una mica de llevantada, cosa que ha fet que els més menuts no hagin pogut tornar a fer un banyet, però  ens ha quedat un bon regust de boca, i de ben segur que més d’un, en èpoques estivals, tornarà a visitar aquest tram de costa. Si més no, ara ja tenim l’excusa perfecta per tornar-hi.

En definitiva, ha estat una sortida on molts de nosaltres hem descobert un dels tresors que ens té amagats el nostre país i altres contrades litorals. Esperem tornar-hi molt aviat!!

Francesc Agulló

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.