Famílies – Ascensió al Cap de la Gallina Pelada (Berguedà) – 24/10/2021

114a sortida del Grup de Muntanya en Família. El passat dia 24 d’octubre ens vàrem reunir 7 famílies del Grup de Muntanya en Família, per tal de realitzar l’ascensió al Cap de la Gallina Pelada, al Berguedà.

En total vàrem participar de l’activitat un grup de 19 excursionistes. Va ser un dia assolellat i sense vent, no era un dia càlid, la temperatura era baixa, però pròpia de l’època.

La ruta que vàrem seguir surt de la font Freda, per un camí senyalitzat, fins arribar al refugi de Serra d’Ensija. Des d’allà vam gaudir d’espectaculars vistes del Pedraforca i de bona part del Pirineu oriental.

Tot seguit vam enfilar l’ascens al Gallina Pelada i, un cop a dalt, vam aprofitar per a fer un mos i recuperar les forces esmerçades en la pujada, per tot seguit reprendre el descens.

La tornada la vam fer pel barranc d’Ensija anant a cercar el barranc de les Llobaterres, una baixada força tècnica que va fer gaudir d’allò més als més petits del grup, podent grimpar sense parar durant tota la baixada, fins arribar finalment al punt d’inici, on havíem deixat els cotxes, i on vam aprofitar per a dinar tots plegats.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.