Famílies – Grup de Joves – Camí equipat de les Valls (Alt Penedès) – 02/02/2014

3a excursió dirigida al Grup de Joves del GMeF. Ha estat diumenge 2 de febrer de 2014 i hem anat fins a Sant Martí Sarroca per fer el camí equipat de les Valls.

Hem estat 25 excursionistes, 12 dels quals menors (cal dir que una de les famílies ha vingut directament a Sant Martí i com que no ha trobat la resta del grup ha fet una excursió per la zona sense arribar-hi a contactar).

Com que feia molt de fred i una mica de vent glaçat, hem canviat el lloc de l’esmorzar: l’havíem de fer a la intempèrie, al peu de castell, però hem decidit esmorzar a l’interior del bar del Centre, més càlid i amb algunes begudes calentes entre les mans, una decisió que no ha aixecat cap discussió.

Hem sortit tots del cim de la Roca, a peu de muralles del castell, i hem baixat fins a la riera de Pontons. En aquest punt, una de les famílies, que feia la ruta de senderisme, s’ha desviat cap al nord. La resta, a frec de l’antic molí de can Carbó, ha enfilat una pista pujadora (molt pujadora) que els ha dut fins a l’entrada del camí equipat. En aquest punt, s’han posat el casc i tot seguit s’han endinsat per un corriol baixador que passava a tocar de l’avenc del Pi Alt i han començar un no parar de pujades i baixades per l’interior d’un bosc molt obac i humit, ple de galzeran i falgueres, roques i cingleres, balmes i petites grimpades. Cordes i més cordes, tant de pujada com de baixada, els ha dut a les coves dels Bous, a l’escletxa del pas de la Pastera, la cova Rodona i un pont natural de roca anomenat l’Ull, a través del qual han pogut observar el conjunt històric de Sant Martí i la riera al fons de tot.

En aquest darrer indret han pogut contactar visualment amb la família que havia fet l’opció senderista, i més aviat que tard s’han reunit amb ells a peu de riera, que ja no han deixat. Amb l’ajut de diverses palanques han anat travessant el riuet i finalment han arribat novament a peu de castell que deurien ser 2/4 de 2.

En resum, una ruta entretinguda però exigent, abrupta però de bon fer, que ha endurit braços i cames de tot el grup.

Podeu veure’n algunes fotos clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.