Famílies – Grup de Joves – Travessa d’Agulles (Montserrat) – 06/10/2013

2a excursió adreçada a la franja de joves del GMeF. En aquesta ocasió, 19 intrèpids excursionistes (9 dels quals menors) ens hem desplaçat fins al coll de Can Maçana, a Montserrat, per fer-hi la travessa d’Agulles. Ha estat diumenge 6 d’octubre, en un dia que ha estat radiant i de temperatura agradable.

En arribar a l’àrea de Can Maçana, hi hem esmorzat, i tot seguit hem pujat per la pista, seguint el GR, en direcció a la muralla de roca singularitzada per la Cadireta i la Foradada. Al coll de Guirló, hem decantat cap al pas de la Portella, i tot seguit ens hem enfilat per la carena de roca conglomerada, pel costat d’agulles ben erectes, fins al primer pas vertical, que hem hagut de superar amb l’ajut d’una corda. A partir d’aquí, tot ha estat pujar i baixar, grimpar i desgrimpar per canals estretes, passar pel peu d’agulles que s’aixecaven molts metres per damunt nostre. De tant en tant, algun replà ens deixava veure la intrincada panoràmica de monòlits i canals exuberants de vegetació.

La travessa ens ha dut al coll d’Agulles (o del Portell Estret), i des d’allà hem baixat d’una revolada la canal Ampla. Més d’hora que tard, hem connectat amb el camí principal que ens ha menat fins al refugi Vicenç Barbé. Allà hi hem dinat i hi hem fet una llarga sobretaula. En acabat, hem enfilat el camí de la Portella, hem baixat la canal i hem desfet el camí del matí fins a Can Maçana. Una excursió ben divertida que recordarem durant molt de temps.

Podeu veure’n algunes fotos clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.