Famílies – Ascensió a la Mola de Sant Llorenç (Vallès Occidental) – 24/04/2022

120a sortida del Grup de Muntanya en Família per pujar al cim de la Mola, a Sant Llorenç del Munt. Ha estat el diumenge 24 d’abril de 2022, amb un grup de 27 excursionistes i un dia que ha estat una mica ventós però amb una temperatura agradable.

Ha plogut molt des de la primera ascensió a la Mola per part del Grup de Muntanya en Família, que va tenir lloc el 8 de maig de 2011, en aquella ocasió des del coll d’Estenalles. Aquí en podeu veure el resum i les fotografies.

Aquesta vegada no ha estat tampoc una ruta difícil, però el primer tram tenia una pujada sostinguda que els més petits han anat fent sense dificultats.

Quan hem arribat a dalt del coll, en un punt en què el cim ens quedava a la dreta, hem fet una parada sorpresa en un punt màgic per a la mainada i per als adults: hem explicat una rondalla sobre la llegenda de Sant Jordi i els hem obsequiat amb un dolç obsequi. Després, els nens han fet una petita grimpada, amb l’ajuda d’una corda, per entrar a la cova del Drac. Els nens s’ho han passat d’allò més bé.

Després de la sorpresa, hem reprès el camí fins al cim. A dalt de la Mola hem trobat el monestir amb la petita església romànica oberta al públic i un bar-restaurant.

Per dinar hem fet pícnic a la falda de l’església.

Un cop recuperades les forces, hem tornat al camí, ara de baixada, cap al pàrquing, seguint un corriol diferent que ens ha permès gaudir de vistes dels Vallesos i d’una casa pairal magnífica.

Al pàrquing ens hem reagrupat i hem tornat cap a Vilanova i la Geltrú amb els nostres vehicles.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.