Famílies – Excursió a la serra de Montnegre (Vallès Oriental) – 23/11/2014

45a sortida del Grup de Muntanya en Família, aquesta vegada a la serra de Montnegre (Vallès Oriental).

Ha estat el diumenge 23 de novembre. Una bona colla de 69 excursionistes del GMeF (35 dels quals menors) hem marxat de Vilanova ben d’hora per arribar a Sant Celoni i prendre una pista d’uns 8 quilòmetres que ja ens ha anat avisant d’on entràvem: al regne de la forest i de la boira. Amb una bona dosi de revolts hem arribat a Sant Martí de Montnegre, on hem pogut esmorzar i fer el cafetó.

En acabat, hem iniciat l’ascens pronunciat i continuat pels boscos de Montnegre. Els colors de la tardor ens han acompanyat tota l’estona en una combinació d’alzines sureres, roures, castanyers, pins i faigs corpulents que, juntament amb el tèl de boira, es traduïa en un escenari irreal -i preciós- per on anàvem avançant i ascendint. Hem travessat l’indret suggerent de Terra Negra i les rouredes i fagedes d’en Preses. Finalment, hem assolit el punt més alt de la carena i hem arribat al turó Gros o de la Telefonista, de 766 metres d’altitud i amb una torre de guaita al cim. Hi hem parat a fer un mos i a reposar.

L’excursió, ja de baixada, ha travessat boscos d’avellaners, roures i alzines, amb peus de grèvol i arboç amb els seus fruits de colors cridaners. Hem passat pel Vaivé de la Casa Vella i el camí ens ha conduït fins a l’ermita de Santa Maria de Montnegre. Al seu redós, hi hem pogut veure la soca enorme del roure que l’any 2010 va tombar la tempesta i ens hi hem fet la fotografia de grup.

Una pista ampla i tranquil·la ens ha dut per bagues de castanyers fins a l’Alzina Grossa de Can Preses, a l’ombra de la qual hem reposat i la nostra presidenta ens ha recordat que el 12 de desembre farem el taller de figuretes del pessebre. El camí ens ha retornat fins a Sant Martí de Montnegre on hem finalitzat l’excursió. Per dinar, ens hem situat a la placeta de l’església. En acabat, hem anat marxant per grups.

Una sortida amb un ambient de tardor immillorable.

En podeu veure algunes fotografies si cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.