Famílies – Pujada del pessebre a la Talaia (Garraf) – 21/12/2014

46a sortida del Grup de Muntanya en Família, avui per instal·lar el pessebre elaborat en el taller del passat 12 de desembre al cim de la Talaia (280 m), ben a prop de casa.

Hi hem anat el diumenge 21 de desembre, tot just abans d’encetar les festes de Nadal. 44 excursionistes del GMeF (22 dels quals menors) ens hem trobat a Vilanova per desplaçar-nos fins al Corral d’en Tort, on hem aparcat els vehicles. L’Anna-Llibertat duia el pessebre cobert i en vertical a l’esquena, ben subjectat, perquè arribés en les millors condicions fins al cim de la Talaia. Del Corral d’en Tort hem caminat per la vora de xiprers i d’una vinya vella fins al Molí del Salze, on hem girat per travessar el riu Foix i caminar per entre les cases de la urbanització de les Estoreres. Aviat, hem pres el camí de Rocacrespa. Els colors del matí eren ben definits i en passar per sota un roure hem arribat a Rocacrespa.

Travessat novament el riu Foix i la carretera de l’Arboç, ens hem enfilat tot seguit pel fondo del Castellot, primer per camins carreters, més amunt per la vora d’una vinya i després per corriols que ens han dut a la Carrerada, un camí ample i encimentat però pendent que ens ha alçat sobre la plana. El panorama fins al mar i les muntanyes litorals era molt dilatat i brillant, fins al punt de poder veure la silueta de Mallorca. Al peu d’una torre de conducció elèctrica hem pres l’antic sender que ens ha conduït al cim de la Talaia en poca estona.

Fet el cim, ens hem desplaçat fins a la Creu de la Talaia, situada al vessant de Lurdes, des d’on hem pogut veure l’ermita esmentada, el pantà de Foix i la plana baixpenedesenca fins al Montmell i el Montagut. De sobte han aparegut dues plates de torrons i una capseta de xocolata amb sal que ha fet les delícies de tothom. En aquest ambient prenadalenc, hem instal·lat el pessebre al recer d’unes altes roques situades al peu de la creu i hem cantat nadales. Després de la foto de grup, hem tornat a la carena i al cim de la Talaia per iniciar la baixada per la pista asfaltada, que ens ha dut en poca estona fins al peu de la muntanya.

Pel fondo de la Cantina i les vinyes del Quintal hem arribat a la carretera de l’Arboç que hem tornat a travessar. Per la vora d’una vinya hem tornat a la Masia del Salze i, d’allí, al Corral d’en Tort on ens hem desitjat bon Nadal i hem donat per acabada l’excursió. I tothom ha marxat cap a dinar.

Un matí esplèndid que hem aprofitat per assolir el cim de la Talaia amb un bon ambient prenadalenc.

Podeu veure’n fotografies en aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.