Famílies – Ascensió al Puigsacalm (Garrotxa) – 14/04/2013

29a activitat del Grup de Muntanya en Família. En aquesta ocasió, ens hem desplaçat amb un autocar i diversos vehicles particulars fins al coll de Bracons per fer l’ascensió al Puigsacalm, on conflueixen les comarques d’Osona i la Garrotxa. El dia, esplèndid però fred, ha acollit els 84 excursionistes que amb un teló de fons magnífic -el Pirineu oriental ben blanc- han pres camins i carenes per assolir aquest cim emblemàtic.

Al coll de Bracons hi hem trobat una bona tirallonga de cotxes i personal. Al cap de poca estona, una seixantena de caminaires hem fet una filera per grimpar les primeres rampes rocalloses i després hem enfilat el camí entre faigs que encara tot just despuntaven els borrons. La vintena restant ha pres el camí carener, més exposat i dreturer que l’altre. Els dos grups han anat avançant, fent llambregades cap als prats verds i primaverals i cap a les carenes eriçades amb els faigs encara esborronats que baixen cap a Vidrà. De fons, com hem dit, la ratlla blanca del Pirineu amb el Puigmal de fons. Cap a llevant, la silueta allunyada del Montseny.

Aviat, els dos grups s’han trobat i han acabat de fer les últimes rampes -feixugues- fins al cim, que ha quedat envaït de la nostra gent. El panorama era esplèndid. Les cingleres garrotxines del Puigsacalm queien sobre el mosaic de conreus de la vall d’en Bas.

Ja de baixada, hem parat a dinar al racó agraït de la font Tornadissa. I, en acabat, hem desfet el sender de pujada i cap a Vilanova. Els horaris han quadrat com mai i tots hem quedat ben satisfets amb aquesta excursió que ens ha dut a un cim emblemàtic en un dia esplèndid!

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.