Famílies – Estada al refugi de Rebost (Berguedà) – 4-5/06/2011

10a sortida del Grup de Muntanya en Família i per primera vegada en un refugi de muntanya, al refugi de Rebost, al Berguedà, prop de la Tosa d’Alp i el Moixeró.

28 excursionistes hem marxat dissabte 4 de juny al migdia cap a Bagà, on hem parat a dinar. L’amo del bar Centre, amb tota la parsimònia però també amb tota la simpatia, ens ha servit llesques gegantines i begudes. Després hem pujat per la carretereta del coll de Pal i hem anat entrant en una tempesta que ha caigut amb tota la seva energia damunt dels nostres vehicles. Aigua, pedra, llamps i trons que feien moure els cotxes. Un espectacle natural. El guarda de la zona, el Jordi, ens ha deixat accedir al refugi amb els cotxes per després tornar-los a l’aparcament. Així més d’un s’ha estalviat mullar-se com un ànec. Al refugi, la guarda, l’Anna, ben disposada per a tot el que calgués, i un altre grup de famílies (les dones del Sisha Pangma amb els seus marits i fills). Hem jugat, hem visitat els cavalls i hem respirat l’aire fresc que ha quedat després de la pluja. Lliteres, sacs de dormir, peus mullats, vistes boiroses cap al Pedraforca, plats i coberts, tothom a taula, sopar… i a dormir!

El diumenge 5 de juny s’ha llevat molt tapat i plovent. Hem esmorzat (quina taula més llarga, quin goig que fa!) i hem esperat que aclarís (moral que no falti!). El Gori ha fet la dansa de la no-pluja i ha anat escampant. A les 11, tothom en marxa i amunt, rostos amunt, prats amunt, pista amunt… fins al mirador dels Orris. Tot just arribem, el paisatge es destapa… ooohhh! I tot seguit, es tapa i avall, pel pla Bagà i els prats que ens retornen al refugi. Més soroll de plats, macarrons, amanides i botifarres, foto de grup i cap a casa… Caram, ara comença a sortir el sol…

Una bona mullena, però el paisatge pirinenc està tan bonic, que valia ben bé la pena.

Aquí podeu veure’n fotos.