Famílies – Excursió a la serra de Font-rubí (Alt Penedès) – 26/09/2010

2a excursió del Grup de Muntanya en Família, la primera organitzada íntegrament per nosaltres, a les muntanyes de Font-rubí, a la part alta de l’Alt Penedès.

60 participants ens hem desplaçat en vehicles fins al maset de Pereres, on hem aparcat a les vores d’un camí rural, per començar a caminar per pista fins al mas de Pereres. El dia, que es veia ennuvolat, ha resultat ser radiant, net, amb aire fresc i sol càlid.

Hem anat fent reagrupaments perquè tot el grup anés junt i hem entrat al congost de Valldellòs, ombrejat i més aviat fresc, però el camí s’ha dreçat i ha calgut fer anar les cames de valent per guanyar el bon desnivell.

A mig congost, hem partit el grup. Fins als 6 anys, hem continuat per Valldellòs i pel sender del torrent de la Cova ens hem alçat fins molt a prop de la masia de Bolet, a la font de Conilles, on hem esperat la resta del grup arreplegant pinyes per rebre’ls amb una pluja d’aquests fruits dels pins. Els grans, a partir de 7 anys, hem enfilat un sender de vegetació exuberant fins al peu de l’Agulla de Font-rubí (o de Pereres o de Valldellòs o l’Agulla, com vulgueu!). En un mar de blocs de roca i plantes enfiladisses, ens hem traslladat al peu d’un cingle i, un per un, hem anat pujant pel Pas de la Guineu o del Lladre. Un cop al caire del cingle, hem vist l’Agulla com una illa entre els arbres. Un panorama excel·lent! Després hem continuat per una carena amb un paisatge que abarcava des de Sant Llorenç del Munt fins al mar, passant per Collserola i les muntanyes litorals penedesenques. Al mas Bolet hem trobat uns petits gats i de seguida hem arribat a la font de Conilles, on els petits ens esperaven amb una guerra de pinyes!

A la font de Conilles, a l’ombra d’una gran alsina i un gran plataner, hem dinat distribuïts per tot l’espai. I en acabat, hem recuperat la pista de baixada i tots plegats hem baixat fins a la cova de Bolet, on tots 60 hem fet una exploració a fons de tots els replecs d’aquest interessant fenomen espeleològic.

L’excursió ha finalitzat baixant novament pel torrent de Valldellòs fins al maset de Pereres, on hem recuperat els vehicles i on ens hem acomiadat fins a la propera.

En aquesta ocasió, hem estat 32 nens/nenes/nois/noies i 28 pares/mares/tiets/tietes/etc.

En aquest enllaç hi trobareu fotos de la sortida.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.