Famílies – Taller d’ornitologia 05/05/2013

El diumenge 5 de maig hem organitzat un taller d’ornitologia amb el títol ‘Caricatura del cant dels ocells’, a càrrec de Pere Alzina i Bilbeny, que descriu ell mateix: “Val a dir i remarcar que l’objectiu del taller no és el d’aprendre a identificar els cants en unes poques horetes sinó el de saber fer-te les preguntes adequades per a descriure els cants, per a dibuixar-los i, sobretot, memoritzar-los. Vaja, intenta sortir del curs “clàssic” on després d’escoltar un enfilall de cants diferents hom ja no recorda els primers cants. El dibuix del cant, la caricatura del cant, és la peça clau per convertir una “cosa” etèria en quelcom visual, més fàcil de recordar.”

I hi afegeix: “Aquest taller el vaig anar personalitzant i millorant en base a l’experiència adquirida. L’anava salpebrant amb una sèrie de referències musicals, mitològiques, literàries, pictòriques, cinematogràfiques i etnogràfiques. Gràcies al dibuix hom s’emporta, finalment, “el cant” a casa. El taller, doncs, ens apropa al món del cants dels ocells. A través d’unes preguntes (“és variat o repetitiu?”, “repeteix una nota o una estrofa?”, “s’accelera o es desaccelera?”, “és rítmic o melòdic?”, “infon alegria o tristesa”?, etc.) s’arriba a fer-ne un dibuix, una caricatura. El taller s’ha realitzat per a col·lectius molt diversos: naturalistes experts, diletants i aficionats, monitors del món del lleure i de l’esplai, parcs naturals (PN Aigüestortes-Sant Maurici, PN dels Aiguamolls de l’Empordà, PN del Cadí-Moixeró, etc.), famílies, estudiants de música, col·lectius d’invidents, mestres i professors, guardes forestals o altres associacions.”

Nosaltres hem fet una sessió més teòrica a la sala d’actes de la Talaia i després hem sortit al bosc, cap a Solers, per fixar-nos en tot allò que Pere Alzina ens havia explicat.

Ha estat molt profitós i interessant!

En podeu veure algunes fotografies aquí.