Famílies – Excursió al turó de Morou des de Santa Fe (Montseny) – 24/10/2010

3a sortida del Grup de Muntanya en Família, aquesta vegada pel massís de Morou, al Montseny. 72 excursionistes del GMeF, desafiant els pèssims pronòstics que feien preveure una bona remullada a partir del migdia, ens vam desplaçar fins al Montseny, la “muntanya d’ametistes”, que ja s’havia vestit de tardor, tal com esperàvem.

Vam desplaçar-nos amb un autocar de 56 places, ple a vessar de nens i nenes, pares i mares, tiets i tietes i altres familiars i amics, i també de cinc cotxes particulars. En total, 36 menors i 36 adults, meitat i meitat, perquè no fos dit.

Vam aturar-nos a esmorzar a l’Àrea del Montseny (AP-7), amb una boira que esborrava del mapa tot allò que fos a més de cent metres a la rodona. El Montseny, de moment, desaparegut.

L’habilitat del conductor de l’autocar va permetre que arribéssim sans i estalvis (sense cap ensurt marejador) a Santa Fe del Montseny, inici del recorregut.

L’itinerari ens va fer travessar la riera de Santa Fe, ens va fer passar per Can Lleonart i per la curiosa Casa Partida, per enfilar un camí que remuntava una fageda esplèndida. Al cap d’una estona, el grup dels petits continuava la ruta marcada per la falda del massís de Morou, arreplegant fulles, castanyes, branquetes i descobrint bolets de tota mena; al final, baixaven per l’Empedrat de Morou i pel pantà de Santa Fe tornaven al punt d’inici. El grup dels grans es va continuar enfilant per la fageda i va prendre contacte amb la carena terminal molt a prop de la Cornera; tot seguit, per una fageda esplèndida on els raigs del sol i la boira creaven un joc de llum molt estètic, van assolir l’Esquei de Morou, una balconada de roca amb bones panoràmiques cap a les Agudes i el Turó de l’Home i també cap a la plana de Vic (plena de boira). Alguns pares i mares van gosar enfilar-se a la roca cimera, on van descobrir un pessebre i una llibreta registre i on van poder fer una mica de grimpada. Poc després, coronaven el turó de Morou i baixaven cap a l’Empedrat i el pantà per retornar cap a Santa Fe enmig d’una multitud de visitants diumengers que havien arribat fins al pantà a fer un tomb.

Vam dinar al recer de Can Casades i en cosa de vint minuts va baixar la temperatura uns quants graus. A dos quarts de quatre vam entrar a Can Casades per estar calentons i per pujar a la sala de projeccions a veure l’audiovisual “Les quatre estacions al Montseny“, on més d’un adult va fer una plàcida becaina.

En acabat, tots dalt l’autocar i tornada cap a Vilanova. Poc més tard de les 6 de la tarda ja érem a la plaça de l’Estació. Alguns, tocats per l’ambient del Montseny, van comprar castanyes calentes al Castanyer i se les van menjar a peu d’autocar.

Podeu veure’n fotos en aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.