Famílies – Excursió per Vallvidrera (Barcelonès) – 24/01/2016

59a sortida del Grup de Muntanya en Família, en aquesta ocasió a la zona de Vallvidrera, situada al vessant nord i al carener de la serra de Collserola. Hem estat 80 participants, d’entre els quals 37 menors.

No anàvem a la serra de Collserola des de la 13a sortida del GMeF, el novembre de l’any 2011, en què vam fer una excursió des de can Borrell passant per l’ermita de Sant Medir i el coll d’Erola.

Aquesta vegada ens hi hem desplaçat amb transport públic. A dos quarts de nou del matí érem una gentada comprant bitllets i entrant a l’andana de l’estació de Vilanova i hem omplert més d’un vagó. Durant el trajecte hem anat esmorzant, alguns amb el bot de vi i tot! Hem baixat del tren al passeig de Gràcia i hem sortit a l’exterior per desplaçar-nos per la rambla de Catalunya fins a l’estació de Provença dels Ferrocarrils de la Generalitat. La veritat és que veure tants excursionistes amb motxilles i bastons caminant pels carrers de Barcelona feia patxoca.

Un cop al tren dels FGC, els que han fet l’Opció Menuts han baixat a la parada Peu del Funicular, per agafar l’ídem i pujar fins a l’estació Vallvidrera Superior. Tot plegat, ha estat molt emocionant. Des d’allà, han caminat una estona pels carrers de Vallvidrera i després han pujat fins al peu de la torre de Collserola, des d’on han baixat fins a la font de la Budellera, situada al fons d’un torrent.

La resta de la colla, ha continuat amb el tren fins a la propera estació Baixador de Vallvidrera. Travessada la carretera, han enfilat un carreró per anar a buscar el camí que els ha dut fins al pantà de Vallvidrera, un indret de gran bellesa i una bona sorpresa per a la majoria. Hi han fet un reagrupament per esperar els que han anat a fer un riu i un cafetó en un bar proper. Un cop reagrupats, han continuat pel fons del torrent de l’Espinagosa fins a la font del mateix nom, on alguns s’han tret alguna capa de roba. Tot i que el dia ha estat grisós i en algun punt bufava el vent, a les pujades se suava de valent.

Aviat han pres contacte amb la zona urbanitzada de Vallvidrera, que han anat travessant fent una llarga corrua. A la plaça de Vallvidrera, han travessat la carretera i han enfilat un tram d’escales fins a l’estació Vallvidrera Superior, on els Menuts han iniciat una estona abans el seu itinerari. El grup ha entrat a l’estació modernista per sortir a la balconada del funicular i veure la ciutat de Barcelona, sota un tèl de boira i fum que no deixava apreciar-ne gaires detalls.

La ruta ha continuat per sota la torre de Collserola i fins a la font de la Budellera, on han trobat el grup de l’Opció Menuts, fet que han aprofitat per fer la foto de grup. Al cap d’una estona, han continuat l’itinerari per la part baixa de la Budellera i s’han enfilat fins a la font del Canet, on han trobat un parell d’arbres catalogats: un pi altíssim i una alzina surera molt robusta.

El grup ha continuat per un sender fins a un camí que flanquejava el torrent d’en Cardona i aviat ha connectat amb la pista que els ha baixat fins a Vil·la Joana i, poc més enllà, l’àrea de lleure de Santa Maria de Vallvidrera, on tot el grup ha dinat a les taules de fusta habilitades per a aquesta finalitat, mentre alguns nens s’ho passaven bomba baixant per uns tobogans naturals de terra. Alguns pantalons han quedat d’un altre color per sempre.

Hem tornat cap al Baixador de Vallvidrera deixant algunes famílies al bar-restaurant, esperant encara el dinar. La tornada amb els trens ha estat plàcida i distesa.

Podeu veure’n algunes fotografies clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.