Famílies – VI Acampada d’Estiu a Montlluís (Conflent) – Del 7 al 10/08/2019

97a sortida del Grup de Muntanya en Família. Per sisè any consecutiu, passada la festa major, la colla de famílies del GMeF hem passat uns dies de muntanya i esbarjo en un càmping, per tal de tenir un contacte més directe amb la natura, en la nostra acampada d’estiu.

Aquest any, i aconsellats per en David Rus, un component del GMeF que té un apartament per la zona, hem passat aquests dies al Càmping Pla de Barres de Montlluís, a la comarca del Conflent, a la Catalunya Nord.

Aquest és un càmping municipal que tan sols obre per vacances. No té gaires serveis, però es pot considerar un càmping molt familiar. Es troba al bell mig d’un bosc, tot just a l’entrada de la zona d’accés al massís de les Bulloses, al voltant dels 1.700 metres d’alçada, cosa que sempre fa que les nits siguin un xic fredes i els sacs de dormir hagin de ser sacs d’hivern o mínimament gruixuts, però això no ha estat cap impediment per a passar uns dies de muntanya força interessants. Val a dir que el massís del Carlit és un dels indrets amb major concentració de llacs glacials de tot el Pirineu, cosa que per als infants és sempre d’agrair, tant per les vistes com per fer un banyet en les gèlides aigües.

Com cada any, hem realitzat un parell de sortides de muntanya. El primer dia, hem fet una ruta circular fins arribar al peu del Carlit. La ruta arribava fins a l’estany de la Vallell, a 2.239 metres d’alçada, tot passant pels estanys Negre i de la Comassa. Seguidament, hem dinat al peu de l’estany de les Dugues. Els més valents, han allargat una mica més la caminada i han arribat fins als estanys de Sobirans, Trebens i del Castellar, per trobar-nos tots per dinar a l’estany de les Dugues. Hem fet la tornada per l’estany del Viver fins arribar a l’estany artificial de les Bulloses.

Val a dir que aquesta excursió no era la marcada al “programa oficial”, ja que hem comès l’errada de seguir cap allà on anava tota la gent, i hem tirat muntanya amunt, quan el previst era fer una ruta circular per unes cotes més baixes de l’estany de les Bulloses, visitant els estanys de la Pradella, l’estany Negre i l’estany Llarg. Tot i aquest contratemps, al final creiem que aquesta ruta ha estat molt millor que la planificada, per la quantitat de llacs que hem trobat i perquè ens hem pogut acostar al peu de la muntanya del Carlit.

En la segona jornada ens hem desplaçat fins a la població de Llo, a uns 25 km al sud, per fer una ruta circular per les gorges del Segre, indret on, com el seu nom indica, corre el riu Segre, en el seu tram superior. En aquesta segona jornada també hem fet una variació: un cop érem a plena ruta, en veure que era massa curta, ens hem animat i l’hem allargada agafant una variant que ens ha fet pujar per un sender muntanya amunt, fins arribar a l’altre vessant de la vall del riu Segre. Hem pogut gaudir d’una passejada força interessant per uns camins forestals, sota el bosc, molt bonics, fins arribar al punt de sortida, els banys termals de Llo. Un cop als banys, no hem pogut resistir la temptació i tots plegats hem entrat a fer uns banys termals, ideals per a recuperar la musculatura, després de la caminada matinal que hem fet. Val a dir que aquests banys tenen l’accés permès als menors, cosa una mica estranya, ja que normalment aquesta entrada està limitada als adults. Hem passat una jornada força distreta.

Al capvespre hem celebrat el tradicional “sopar de germanor”. En acabar de sopar, a quarts de deu, de sobte els vigilants del càmping ens han fet recollir veles, ja que a les 22 h, a França es l’hora que tothom ha d’estar en silenci, cosa que, si més no, ens ha tallat una mica la tertúlia en el moment que estava més animada. Potser per això ens han fet recollir….

En principi, les activitats de muntanya “oficials” acaben aquí, encara que unes quantes famílies, com cada any, han allargat uns quants dies més l’estada i han pogut fer altres activitats, com visitar les fortaleses de Montlluís i Vilafranca de Conflent, que per als qui hagin llegit el “Victus”, d’en Sànchez Piñol, hauran pogut gaudir especialment de les fortaleses construïdes per l’enginyer Vauban.

Un altre dia es va decidir anar a passar el dia al llac Matamala, a prop de les pistes d’esquí dels Angles. A l’estiu hi ha un parc d’esbarjo a l’aire lliure on es pot practicar navegació amb caiacs, gaudir d’un bosc vertical o passejar i distreure’s amb una multitud d’instal·lacions d’esbarjo que hi ha a la vora del llac.

Així doncs, a continuació us deixem amb el resum fotogràfic de les jornades d’estiu. Esperem que gaudiu del recull que us n’hem preparat.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.