Famílies – VII Acampada d’Estiu a Sarvisé (Ordesa) – Del 7 al 10/08/2020

106a sortida del Grup de Muntanya en Família. Per setè any consecutiu hem organitzat una acampada tot just després dels dies de Festa Major, però aquest any la FM ha passat gairebé de llarg a causa de la Covid-19. Hem estat 23 participants, dels quals 13 menors.

Per tant, l’acampada 2020 ha estat una mica diferent de les altres. D’una banda per la situació de pandèmia (hem hagut de signar un declaració responsable en relació a la Covid-19, portar mascaretes en alguns moments o altres mesures de precaució); d’altra banda, perquè alguns teníem ganes d’anar al Pirineu aragonès, i ens hem trobat que allà no reserven places als càmpings. A l’agost estan molt plens i cada dia arriben i se’n van uns quants clients, però no tants com per poder agafar un grup nombrós com el nostre.

Tanmateix, però, hem trobat un espai de vacances amb tendes grosses ja muntades, amb lliteres a dins, que per la resta funcionava com un càmping (lavabos comunitaris, bar-restaurant, piscina, espai sota-cobert per cuinar i poder-hi menjar…) i on es podien fer reserves: el Chate Tiendas, prop de Sarvisé, confluència de la carretera que va a la pradera d’Ordesa i la que va a la vall de Fanlo i el congost d’Añisclo.

A més a més, ha estat un any que la mitjana d’edat dels nens era molt baixa i demanava, doncs, fer gairebé tots l’Opció Menuts. I, finalment, ha estat una acampada amb mascota: la gossa Niki.

El més bonic han estat les excursions: el dia 8, al Parc Nacional d’Ordesa i Monte Perdido, i el dia 9, a Bujaruelo.

El dia 7 hem arribat al Chate Tiendas cansats del viatge, amb molta calor acumulada, i hem disfrutat de la piscina. Després hem anat a veure una vista del Cañón d’Añisclo, i hem decidit tornar-hi el dia 10 per fer la petita excursió que el ressegueix i el creua.

El dia 8 hem pujat amb els cotxes a Torla. Allà cal deixar-los en un pàrquing i agafar un autobús que ens ha apropat a la vall d’Ordesa, ja que el camí està tallat a la lliure circulació, almenys durant el mes d’agost. Tots dalt l’autobús, hem gaudit d’un paisatge preciós fins arribar a la Pradera d’Ordesa, on hem començat la caminada que remunta el riu Ares passant per un continu de salts d’aigua (la clàssica excursió a la Cola de Caballo). Importantíssim desviar-se del camí a veure els salts d’aigua, especialment el de l’Estret, espectacular. Poc més amunt, en un prat alt des d’on es veien els graus de Soaso hem parat a dinar i ja hem tornat, vist que per als petits eren masses hores fins arribar a la Cola de Caballo.

El dia 9 hem pujat amb cotxe fins al poble de Bujaruelo, l’hem travessat i hem deixat els vehicles a l’últim punt on es poden deixar, al costat del càmping. Bujaruelo és l’últim poble de la vall i caminant per la muntanya es pot arribar fins a França. Tot travessant un magnífic pont d’arc romànic, hem començat a remuntar el riu per la nostra dreta (vessant esquerre del riu) i de seguida hem trobat un petit forat a terra, a la nostra dreta, que s’endinsava en una intrigant cova, que ha interessat molt als petits (era un búnquer). Hem continuat caminant per un prat preciós amb diferents “túnels”. Més amunt, el camí arribava a una pista ampla i es feia més avorrit. Llavors hem parat a esmorzar-dinar (“brunch”) i hem fet dos grups: els més caminadors han continuat amunt, mentre que els petits i els seus acompanyants han decidit baixar fins al prat i tornar per l’altra banda del riu, amb la idea de parar i banyar-se al riu, almenys els més valents: els nens.

El dia 10, abans de tornar cap a casa, encara hem fet la volta al Cañón d’Añisclo. Un passeig bonic i vertiginós, on els nens encara han descobert un altre “túnel” per on han pogut passar, entre les roques que conformen l’ermita de San Úrbez, que és una balma tancada amb una paret de pedra.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.