Joves – Descens del barranc de l’Infern (Pallars) – 22/06/2019

16a sortida del Grup de Joves. Hem tornat al barranc de l’Infern, on ja vam estar el maig de 2018, però en aquesta ocasió sí que hem pogut completar el descens previst. Hi hem anat el dissabte 22 de juny i hem estat 6 Joves (el Guiu-Arnau Estéllez, el César Fernández, la Laia-Wayra Ortín, l’Ona Ortín, el Pau Ortín i la Júlia Santín), 4 monitors (el Dani, el Leo, el Salva i el Toni) i 2 pares (Anna-Llibertat i Joan).

Hem sortit de Vilanova ben d’hora i hem parat a esmorzar a Artesa de Segre, en un forn on ens hem estat més estona del compte i hi hem comprat el dinar: unes magnífiques coques de recapte. Després hem continuat cap a Tremp, la Pobla de Segur i hem aparcat els vehicles a l’Àrea de la Figuereta.

Hem preparat el material, ens hem posat els arnesos i hem caminat fins a la instal·lació d’una tirolina per travessar el riu, però hi havia força gent i ens hem hagut d’esperar una bona estona. Un cop travessada la Noguera Pallaresa, hem fet una forta pujada d’aproximació al punt d’inici del barranc. El camí feia un pendent continuat i assolellat que ha costat una mica de pujar.

Un cop a l’inici del barranc de l’Infern, hem fet un brífing per recordar com rapelar i de seguida hem començat, però érem 12 persones, i la progressió ha estat lenta… però molt ben coordinada. A l’inici hem baixat un petit ressalt, d’uns 2 metres, fent una desgrimpada pel costat de l’aigua. Després ha vingut el primer ràpel, de 6 metres, i a continuació petits ressalts i trams de passadís on podíem caminar per dins l’aigua, fins al primer ràpel llarg, de 20 metres, d’entrada a una cova que tenia un passamà a l’inici i, tot seguit, el llarg ràpel. Impressionant! Encara dins la cova, hi havia un altre ràpel de 4 metres, un revolt i hem sortit a l’exterior. Ha estat una part del recorregut molt interessant.

A partir d’aquí, hem anat baixant petits trams on podíem caminar, alguns ràpels i diversos ressalts, fins a la Pera, on hem instal·lat un passamà per evitar d’entrar directament sota l’aigua. Hem seguit caminant pel llit del barranc, fent alguns ressalts, i hem arribat ja a la confluència amb la Noguera Pallaresa. Aquí ha calgut pujar per unes cordes fixes i un corriol per superar el contrafort de la muntanya i situar-nos a peu de riu, en el punt on hi ha dues tirolines instal·lades per travessar el riu.

A l’altra banda, per l’antiga carretera, hem caminat poca estona fins al túnel modern per on passa actualment la carretera. Per un pont hem creuat el barranc de Sant Pere i de seguida hem tornat a ser al pàrquing de la Figuereta. Ens hem canviat de roba, hem fet un dinar-berenar i després hem fet el viatge de retorn a Vilanova.

A les 10 de la nit ja érem a casa, després d’aquesta sortida tan especial al barranc de l’Infern.

Podeu veure l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC clicant aquest enllaç.