Joves – Descens del barranc de l’Infern (Pallars) – 7/07/2022

30a sortida del Grup de Joves, novament al barranc de l’Infern, al Pallars, fronterer entre el Jussà i el Sobirà. Hi anàvem amb l’ànim de remullar-nos, però ens l’hem trobat gairebé sec. Això sí, hem fet una bona colla de ràpels i finalment hem pogut baixar un tram del riu Noguera Pallaresa, que no és habitual, però baixava tranquil i ens ho ha permès.

Hem estat 3 Joves (l’Àlex Merchán, el Joan Brull i la Mariona Carvajal) i 2 instructors (el Toni Muela i el Ventura Fernandez).

Ens hem trobat al local de la Talaia, al carrer del Comerç, a les 7 del matí, per carregar el material a la furgoneta del Ventura i sortir cap al Pallars. Més enllà d’Igualada, a la població de Jorba, ens hem aturat a fer benzina i hem continuat en direcció cap a Cervera i Agramunt.

Hem parat a esmorzar en un forn que ja coneixem d’Artesa de Segre i després hem tornat a pujar a la furgoneta per superar el coll de Comiols i entrar a la conca de Tremp.

Quan hem arribat a l’aparcament de la Figuereta, ens hem equipat i hem carregat tot el material a les motxilles per començar a caminar. Quan hem arribat a la tirolina que permet travessar la Noguera Pallaresa, estàvem sols, sense cap més grup. Que bé!

Passat el riu, hem fet l’aproximació fins a l’inici del barranc i hem començat a fer el descens. Com que ens hem trobat el barranc ben sec, no hem pogut fer cap salt als gorgs d’aigua i ens ha tocat fer tots els ràpels.

A l’últim ràpel, sí que hi hem trobat aigua fresca i neta. Al cap de poca estona ja hem sortit a la Noguera Pallaresa, que baixava tranquil·la, i ens hi hem afegit, deixant-nos anar per l’aigua, de vegades tocant amb alguna pedra, però aviat hem arribar a la Figuereta.

Allà ens hem tret els neoprens i hem dinat. Després, hem recollit tot el material, hem pujat a la furgoneta i avall, que fa baixada!

A les 8 en punt ja érem tots a casa, contents de l’aventura d’aquell dia de cada dia, però ja de vacances escolars.

Ara fins a la propera!!

Molt bones vacances!!

Podeu veure’n algunes fotografies clicant aquest enllaç.