Joves – Ruta amb BTT i circuit d’orientació amb codis QR (Garraf) – 20/12/2020

20a sortida del Grup de Joves i única activitat que hem pogut fer aquest any 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19, que no ens ha permès fer tota l’activitat prevista. En aquesta ocasió, hem sortit de Vilanova amb BTT i hem arribat a casa per dinar: una ruta amb bicicleta de muntanya pels termes de Vilanova, Ribes i Canyelles, amb un circuit d’orientació amb codis QR pels boscos del mas de la Fam i del mas de l’Artís.

Hem estat 4 Joves (l’Arnau Cols, el Pau Minguet, el Pau Ortin i el Martí Raventós) i 3 monitors (el Xavier Ventosa i el Toni Muela, en la ruta amb BTT, i el Joan Raventós, en la preparació del circuit d’orientació a peu).

Hem sortit de l’aparcament de l’Hospital Comarcal Sant Antoni Abat i hem travessat la ronda Ibèrica per prendre el camí que puja pel costat del torrent de la Pastera, passant per sota la C-31 fins al camí Ral, que hem pres a la dreta fins a la masia Cabanyes. Hem continuat per la pista asfaltada i passada la masia d’en Frederic hem seguit el carril bici fins a travessar per sota la C-15 i empalmar amb la pista de la Torre del Veguer, que hem deixat abans d’arribar-hi per travessar la plana de Solers. Per darrere la masia de Solers, hem tombat cap a can Martí per recuperar el camí Ral i travessar per sota la C-32. Per la pista de can Ramon, hem arribat a can Sidro, on començava la part més dura del recorregut d’avui. Aquí ens hem organitzat per la pujada que ens esperava, ja que en 3 km havíem de guanyar uns 270 m de desnivell. Després d’un bon esforç, hem arribat al cim del Montgròs, que amb els seus 357 metres i el dia radiant que feia, ha estat un mirador privilegiat de la nostra comarca. Aquí hem parat a esmorzar i ens hem refet de la pujada. Després, hem passat per la urbanització Vora Sitges i hem arribat a Canyelles. Hi hem entrat travessant amb prudència l’avinguda de Vilafranca (antiga carretera de Vilanova a Vilafranca). Després ens hem dirigit al torrent de Cal Deus i pel camí del Romanguer hem arribat a la urbanització Les Palmeres, que hem travessat per anar a buscar el camí de Canyelles fins al mas de la Fam, a prop del qual hem parat per fer el circuit d’orientació a peu on calia trobar 12 balises amb un codi QR que tenia una pregunta amb 3 respostes possibles. Després hem seguit fins al mas de l’Artís i hem tirat avall, primer pel camí de l’Artís i, més tard, pel camí perdut del Mas d’en Perris, fins a sortir, novament, a la ronda Ibèrica, que hem travessat per finalitzar aquesta ruta a l’aparcament de l’hospital, on l’hem començada aquest matí.

Podeu veure’n algunes fotografies si cliqueu aquest enllaç.

Podeu veure la fitxa tècnica si cliqueu aquest enllaç.