Joves – Camí de l’Aigua (Montserrat) – 19/11/2016

1a sortida del Grup de Joves, el dissabte 19 de novembre de 2016, a Montserrat. Hem estat 9 joves (el Bernat, el Genís, el Guiu-Arnau, la Iris, la Júlia, la Laia-Wayra, el Miquel, el Pau i el Roger, i 5 monitors (l’Albert, la Claudia, el Dani, el Joan i el Xavier).

Hem pujat al tren a l’estació de Vilanova i durant el camí hem fet una presentació creuada. És a dir, jo et presento a tu i tu em presentes a mi. La idea era que ens coneguéssim tots més bé.

A Sants hem sortit al carrer i hem caminat fins a la plaça d’Espanya, on hem pujat al tren dels Ferrocarrils Catalans. En aquest trajecte, hem fet un taller de material. El Xavier ens ha explicat què portava dins de la motxilla i per a què servia cada cosa.

Quan hem arribat a l’estació de l’Aeri de Montserrat, el Joan ha fet un brífing del que ens esperava (el monestir es veia molt amunt, arrapat a la muntanya) i hem començat la ruta travessant el pont sobre el Llobregat i seguint un tram de carretera. Aviat hem enfilat el camí de les Aigües, molt pendent, encarat a la muntanya. Hem anat fent algunes parades curtes per recuperar l’alè i amunt! Per sota una paret de roca, hem fet un flanqueig una mica aeri i poc més enllà ens hem enfilat fins a un altiplà.

Quan hem arribat a una pista ampla (GR 5) hem parat a fer un ganyip i l’Albert ho ha aprofitat per parlar de com s’havia creat la muntanya de Montserrat i de per què estava feta de conglomerat. Aviat hem continuat fins al final de la pista, on naixien unes escales que ens han ajudat a guanyar alçada. Sense parar de pujar, hem arribat a un collet i hem baixat una mica fins al camí encimentat de la Cova.

Com que ja érem molt a prop del monestir, hem aprofitat una placeta perquè el Xavier ens fes un taller sobre la manta tèrmica. Alguns de nosaltres hem quedat embolicats pel plàstic lluent i hem fet algunes demostracions de com s’ha d’utilitzar. En acabat, hem pujat fins a la plaça del monestir i hem dinat asseguts a unes escales, mentre alguns de nosaltres donaven menjar a uns coloms afamats.

Abans de marxar, ens han donat vint minuts lliures, que hem aprofitat per anar a comprar alguna cosa a les botigues o una mica de mató. Hem fet la baixada per una part del mateix camí, però aviat hem trencat pel sender del Grau de Tres Quarts (GR 96), amb alguns passos abruptes que calia desgrimpar, però fàcils, i moltes cireres de pastor, que ens hem anat tirant pel cap i, de passada, escampàvem les llavors per la muntanya.

Una última rampa ens ha deixat a Monistrol de Montserrat. Com que el tren no sortia fins al cap de tres quarts (com el grau de Tres Quarts), hem estat jugant en una plaça mentre hem deixat descansar una mica els monitors. Després, hem travessat el poble fins a l’estació, per agafar el tren previst, que ha passat de seguida.

El tren anava força ple, però tots hem trobat lloc per seure. Això sí, una mica escampats pel vagó. Alguns ens hem adormit l’un sobre l’altre i no ens hem despertat fins a Barcelona. Allà hem hagut de sortir al carrer i ja era de nit. Per sota les Arenes, hem tirat avinguda amunt fins a Sants, on hem pujat a un altre tren i fins a Vilanova.

En aquest trajecte, la Claudia ha obert un compte d’Instagram que es diu grupdejovestalaia i aviat hem arribat a Vilanova, on ja ens esperaven alguns pares i mares.

Bé, aquesta és la crònica d’aquesta primera sortida del Grup de Joves de la Talaia. Ha estat bé. Hi tornarem!

Podeu veure’n fotografies si cliqueu aquest enllaç.