Joves – Circuit d’orientació Vall de Riudebitlles (Alt Penedès) – 17/12/2017

9a sortida del Grup de Joves, aquest cop ben a prop de casa. Ha estat diumenge 17 de desembre de 2017. Hem anat fins a Sant Pere de Riudebitlles, a l’Alt Penedès, per fer-hi una part d’un circuit permanent d’orientació que hi ha pels voltants d’aquesta població.

Hem estat 7 joves (la Fiona Bel, el Guiu-Arnau Estéllez, l’Anton Guasch, el Pau Minguet, el Pau Ortin, el Bernat Pérez i el Joan Recasens) i 3 monitors (el Joan, el Toni i el Xavier), amb el suport en el trasllat de les mares Mònica i Queti (aquesta darrera també ha donat suport a l’activitat).

Ens hem desplaçat fins a Sant Pere de Riudebitlles. Feia fred (uns 4 o 5 graus), i per començar ens hem refugiat al bar Sant Pere 40 per esmorzar-hi. En acabat, hem fet un brífing per explicar en què consistiria l’activitat: calia trobar 12 balises a partir d’un mapa que lliuràvem a cada equip on hi havia els punts a localitzar i la puntuació de cadascun. A la fitxa de control de pas calia anotar-hi el codi que trobarien a cada balisa.

S’han fet 3 equips (2 de dues persones i 1 de 3 persones), els quals han anat acompanyats d’un monitor, el qual no havia d’intervenir en la decisió dels membres de l’equip (llevat de casos puntuals).

Cada equip ha tingut uns minuts per preparar l’estratègia i han anat sortint cada cinc minuts. Podien començar per la balisa que volguessin i fer el circuit que els semblés més assequible i ràpid amb un temps màxim de dues hores i tres quarts.

Alguna de les balises era molt propera al nucli de població (fins i tot n’hi havia una al bell mig del nucli antic), però les altres estaven distribuïdes per la carena que tanca la vall per la banda meridional (alguna de ben amagada dins del bosc) o pels fondals de la riera de Riudebitlles.

Hem pogut gaudir d’un matí molt clar, amb fabuloses vistes cap al nord, amb la muntanya de Montserrat i la neu pirinenca de teló de fons, però també cap al sud, amb la serra del Montmell a l’horitzó.

Un dels punts més curiosos on calia trobar una balisa ha estat el turó de Miravall, envoltat de vinyes, on hi ha instal·lada una cadira metàl·lica gegant, un element artístic situat en un mirador de gran panoràmica.

Una estona abans de la 1 del migdia, tots tres equips ja havien arribat al bar Sant Pere 40, que ha estat l’indret de sortida i d’arribada. Tots tres equips han fet molt bon paper, amb fins a 10 balises localitzades de les 12 possibles.

Després d’un pica-pica, hem tornat tots cap a Vilanova.

Podeu veure’n algunes fotografies clicant aquest enllaç.