Famílies – Congost del Mu (Noguera) – 21/05/2017

73a sortida del Grup de Muntanya en Família. Per fer aquesta sortida ens hem desplaçat fins a una zona, fins ara poc visitada pel nostre Grup, en concret hem anat fins a Alòs de Balaguer, a la comarca de la Noguera, per recórrer el Congost del Mu (o del Mur), que encaixona el riu Segre just abans de trobar-se amb la Noguera Pallaresa. Ha estat el diumenge 21 de maig de 2017, amb una participació de 45 excursionistes (20 dels quals menors).

La sortida de Vilanova ha estat segons l’horari programat i hem arribat sense incidents a Alòs de Balaguer. Allà hem tingut temps per esmorzar al bar de les piscines, amb un cambrer una mica lent que ens ha fet endarrerir una mica l’inici de l’excursió.

Mentre el gruix del grup començava a travessar el poble per apropar-nos al pont sobre el Segre, unes quantes famílies, que han optat per l’Opció Menuts, han apropat els cotxes fins a l’àrea de lleure de Font de l’Espadella. Això ens ha permès no haver de carretejar el dinar durant tota l’excursió.

De seguida ens hem situat arran de riu, que no hem deixat en tota l’excursió, avançant a bon ritme fins arribar a l’entrada del congost. Allà ens hem trobat amb els menuts, i amb ells hem fet la resta de la caminada.

Hem entrat al congost per unes passarel·les metàl·liques. Després d’enlairar-nos una mica sobre el riu, i de contemplar una bella panoràmica, hem fet cap al barranc del Palomar que ens ha portat de nou arran de riu, que hem resseguit una mica més fins a creuar-lo per sobre del bellugadís pont penjat de fusta.

Des d’allà, per sobre d’unes altres vertiginoses passarel·les metàl·liques, hem fet cap al costat de la central hidroelèctrica, on hem fet una paradeta per recuperar forces i fer la foto de grup. Aleshores hem fet mitja volta i hem refet el camí d’anada.

El dia ha estat clar i assolellat, potser una mica massa. L’últim tram fins arribar al punt del dinar s’ha fet una mica pesat, però l’arribada a l’àrea de lleure amb l’ombra i la font ha estat una bona recompensa.

Havent dinat, sota un sol de justícia, hem recorregut el poc més d’un quilòmetre que ens separava dels cotxes, per tornar cap a casa.

Podeu veure’n fotografies si cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.