Joves – Les Deus Aventura (Alt Penedès) – 27/06/2017

6a sortida del Grup de Joves, el dimarts 27 de juny de 2017, per tancar el curs d’una manera especial. Hem anat a Les Deus Aventura, un parc de tirolines i vies ferrades situat a Sant Quintí de Mediona que alguns de nosaltres ja coneixíem. Hi hem anat a fer el circuit Roca Llisa, el més llarg i complet de Les Deus Aventura (amb ferrades, tirolines i ponts).

Hem estat 9 joves (el Jan Cabutí, el Pau Cabutí, el Guiu-Arnau Estéllez, el Miquel Martí, la Laia-Wayra Ortin, el Pau Ortin, el Martí Peñaranda, el Bernat Pérez i la Júlia Santín), un pare (el Marc Cabutí) i 1 monitor acompanyant (el Joan).

Hem arribat a Sant Quintí cap a 1/4 d’11 del matí i els monitors de Les Deus Aventura ens han equipat amb arnesos, una doble baga d’ancoratge, mosquetons i una politja per a les tirolines. Un dels monitors del parc ens ha dut a fer un brífing a l’inici del circuit Pèlag del Fregaire. Un cop hem après la instrucció del nostre monitor, ens hem llançat per la tirolina llarga de les Deus, que passa per sobre les fonts. Un cop feta aquesta primera tirolina de prova, hem pres un sender que ens ha dut per dins d’un túnel de vegetació selvàtica fins a la cova del Toixó, on comença el circuit Roca Llisa.

A l’inici de la via ferrada hi havia un tram que feia una ziga-zaga molt vertical. Primer el monitor n’ha fet un tram i ha explicat com calia progressar. Tot seguit, cadascun de nosaltres ha anat començant la grimpada, que era força exigent i dreta. Quan calia, ens penjàvem d’un dels mosquetons per deixar descansar els braços. Aquest llarg primer tram d’escalada ens ha dut a un replà on hem caminat uns metres amunt fins al peu del segon llarg tram d’escalada, també molt vertical i penjat sobre el buit, amb algun tram una mica extraplomat. Ha estat espectacular. Més amunt, aquest segon tram anava combinat amb ponts de mico, de tronc i algunes tirolines. Les tirolines més llargues han estat al final de tot. Més de 150 metres de llargària per sobre d’un barranc cobert de pins. Ha estat fenomenal.

En acabar aquestes dues últimes tirolines, hem pres el sender de baixada fins a la cova del Toixó i fins a les Deus. L’estona que ha quedat lliure, l’hem aprofitada per descansar o bé per banyar-nos a l’estanyet de les Deus. Alguns no han parat de tirar-se a l’aigua des d’una roca.

Cap a les 2 hem sortit de Sant Quintí cap a Vilanova. Segur que durant la tarda molts hem fet una bona becaina.

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.