Famílies – Acampada al Montseny i ascensió al turó de l’Home i les Agudes – 21 i 22/09/2013

32a excursió del Grup de Muntanya en Família per inaugurar el nou curs 2013/2014. Aquesta acampada al Montseny la vam preveure l’any passat, però no vam poder fer-la a causa de la pluja. Enguany, la meteorologia ens ho ha permès i ha estat molt respectuosa amb tots nosaltres: solet, bonança i un ambient immillorable.

Hem estat 54 excursionistes (28 menors), la majoria dels quals hem pujat ja el dissabte fins al Montseny per dinar a l’àrea de lleure de les Feixes del Vilar i de seguit acabar de pujar fins al campament de Fontmartina per instal·lar-hi les nostres tendes.

A la tarda, hem fet una interessantíssima gimcana per conèixer el sot de l’Infern, la flora de la zona (l’alzina, el castanyer, el grèvol, el cirerer d’arboç, la falguera comuna, el bruc, el freixe, el vern, etc.) i el treball dels antics bosquerols que treballaven a les castanyedes.

Al vespre, hem parat taules (o bé a terra) per fer un sopar de campanya sota la llum de la lluna i dels frontals. I en acabat, tots a dormir, que demà tocava excursió.

Diumenge s’ha llevat ben serè. Després d’esmorzar, hem començat a plegar el campament, i han anat arribant un parell de famílies que no havien pogut venir a acampar. Tots plegats, hem pujat fins a l’aparcament més alt i hem enfilat el camí fins al Turó de l’Home, màxima alçada del Montseny. Tot seguit, hem fet la carena fins al cim de les Agudes, i hem tornat als cotxes passant pel vessant de Santa Fe i un tram de carretera.

A la Costa del Montseny ens hem cruspit botifarres, truites i lloms amb unes grans llesques de pa amb tomàquet, i algun porró que corria per les taules. Un cap de setmana ben rodó per començar un curs d’excursions i travessies.

Podeu accedir a les fotos clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.