Famílies – Ascensió a Siurana pel grau de la Trona (Priorat) – 25/11/2018

89a sortida del Grup de Muntanya en Família, novament al Priorat, que és una terra que ens agrada especialment. A la penúltima sortida de l’any hem sigut 24 excursionistes (12 adults i 12 menors).

Les previsions climatològiques dels dies anteriors a la sortida han estat dolentes, marcaven pluges que semblava que farien suspendre la sortida, però avui mateix, en una reunió feta al pàrquing de sortida, a Vilanova, hem decidit arribar almenys fins al p unt d’inici de l’excursió i a veure què passava. Ens hem desplaçat amb els nostres vehicles fins a la presa de l’embassament de Siurana. Des d’allà, i veient que les previsions del temps milloraven, hem decidit tirar endavant l’excursió.

Abans de començar, alguns conductors han anat a deixar cotxes a dalt del poble de Siurana i han tornat amb un altre conductor fins a la presa del pantà. Hem iniciat la primera part de la ruta per una pista que ens ha portat fins a l’inici de l’embassament i ha continuat remuntant el riu Siurana deixant la pista i
transformant-se en un sender. A partir d’aquí, el sender i el riu s’han anat creuant diverses vegades, com si fos una trena. Les últimes pluges han fet que el cabal del riu augmentés molt.

Aquests han estat els moments més importants de l’excursió i ha quedat clar que les famílies la volien tirar endavant. Per poder travessar el riu, hem fet un magnífic treball d’equip, agafant pedres de la proximitat de la llera per fer passarel·les que ens ajudessin a creuar el riu.

Tot superant els obstacles que de vegades la natura ens posa al nostre camí, la sortida ha continuat endavant i hem anat pujant cap a Siurana. El sender ens ha portat fins a l’encreuament del grau de la Trona on el desnivell augmentava. Durant la pujada hem anat fent reagrupaments aprofitant les vistes que ens donava la vall. També hem pogut observar que hi havia un gran nombre d’escaladors en diferents punts del camí, tot pujant per les parets de roca d’una alta exigència tècnica.

Una mica abans d’arribar al poble, les roques de les parets i la forma de la vall han fet que gaudíssim molt de les vistes. Quan hem arribat a Siurana ens hem reagrupat i hem anat a dinar a la terrasseta d’un bar-restaurant on hem pogut prendre un refresc i després un cafetó.

Ja que se’ns havia fet tard i la segona part de l’excursió no es podia fer, a causa de les pujades dels embassaments, uns quants pares han anat a buscar la resta de cotxes que s’han quedat a la presa i la resta del grup s’ha quedat al poble, on han pogut fer un tomb i una visita turística.

Esperem retrobar-nos al taller de figuretes del pessebre o la sortida que farem al desembre.

Podeu veure fotos d’aquesta sortida si cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.