Famílies – Camins de ronda de Tossa de Mar – 26/09/2021

113a sortida del Grup de Muntanya en Família. Per començar el curs 2021-2022 amb una sortida força refrescant, hem organitzat una excursió pels camins de ronda de Tossa de Mar per al diumenge 26 de setembre. Hem estat 27 excursionistes.

Ens hem trobat a les 8 del matí a Vilanova, aprofitant la fresqueta matinal, per a dirigir-nos cap a Tossa de Mar.

L’excursió no ha sigut gaire llarga per tal d’aprofitar el temps i poder gaudir de les fantàstiques cales a la vora de Tossa i perquè els nanos, amb les seves ulleres de submarinisme, poguessin gaudir de la flora i la fauna litoral d’aquesta zona.

Tot i això, la primera part de la jornada hem començat pujant al coll de les Sastre i endinsant-nos al massís de les Cadiretes. Seguidament, hem enfilat una pista que ens ha dut primerament a la cala Pola i, més endavant, a la cala Bona, on grans i petits han pogut tastar les cristal·lines aigües de la Costa Brava.

A l’hora de dinar hem fet un pícnic a la cala Bona i quan hem acabat de dinar hem continuat pels camins de ronda, des d’on hem pogut gaudir de les vistes i penya-segats d’aquest bell punt del litoral català. Ben aviat hem vist el castell de Tossa, que ens ha anat marcant l’objectiu final de la jornada.

La idea inicial era acabar la jornada fent una visita ràpida a les muralles del castell de Tossa, però només l’han realitzat els més agosarats. En tractar-se d’una jornada de diumenge, gran part dels conductors han optat per girar cua i dirigir-se cap a Vilanova per no haver de trobar les famoses retencions dels antics peatges, de tota la gent que torna de la Costa Brava i es dirigeix cap a Barcelona.

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.