Famílies – Excursió al castell de Burriac (Maresme) – 13/01/2013

26a excursió del Grup de Muntanya en Família. Hem encetat l’any 2013 fent la travessia de Cabrera de Mar a Argentona passant pel castell de Burriac, un formidable mirador de la costa del Maresme i el Barcelonès i de les muntanyes interiors.

Ha estat el diumenge 13 de gener de 2013. 21 excursionistes i el gos Tom hem iniciat l’excursió a la plaça de l’Església de Cabrera de Mar. El dia ha estat tapat i rúfol, però de bon caminar.

La piràmide on s’alça el castell de Burriac ha estat el nostre referent durant bona part de la travessia. Per sota el turó, primer seguint carrerons empinats i després un camí encimentat, hem anat guanyant alçada fins a una casa senyorial. Darrere la casa un sender flanquejava la base del turó de Burriac, enmig de figueres de moro i amb una vegetació frondosa i grosses roques granítiques.

Aviat hem pujat per un bosc on hem trobat un gronxador fet amb una corda. Petits i no tan petits s’hi han penjat i han gaudit de valent, tot just abans d’emprendre l’última rampa que ens ha conduït al peu mateix del castell. Només ha calgut guanyar els darrers metres per un grau rocós que ens ha conduït a l’interior del recinte de Burriac.

Hem fet una visita completa al conjunt fortificat i, amb les primeres gotes de pluja, hem iniciat la baixada per una pista ampla de sauló. Al cap d’una estona, ens hem decantat cap al fons del torrent, per visitar la font de l’Esquirol i, més avall, la de les Sureres. La pluja ha començat a caure més espessa i els primers carrers d’Argentona ja eren ben mullats.

En arribar a un aixopluc situat al parc de la Font Picant, ha començat a ploure de valent. Alguns hem dinat al recer d’aquest refugi improvisat, però molt ampli, i ho hem rematat amb una cafè amb llet calentó en un bar del poble.

En podeu veure algunes fotos si cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.