Famílies – I Circuit d’orientació per l’Ortoll – 04/06/2016

64a sortida del Grup de Muntanya en Família, aquesta vegada en forma de circuit d’orientació que hem muntat molt a prop de casa, per la zona de Sant Gervasi i l’Ortoll. Ha estat dissabte 4 de juny al matí i hem fet el 1r Circuit d’Orientació del GMeF, amb la participació de 5 equips (Supernenes, Els Pirates, Les Cireretes, Les Cosines de l’Ona i Liza) formats per un total de 17 persones (9 de les quals menors).

Per poder organitzar-ho adequadament, hem comptat amb les instal·lacions de l’escola Llebetx (pati i lavabos). Els agraïm la seva col·laboració. A mesura que els equips han anat arribant, se’ls ha anat lliurant una fitxa amb l’hora de sortida, els requadres per marcar cada balisa i un espai destinat a respondre algunes preguntes que sumaven punts. Uns quants minuts abans de l’hora de sortida, també se’ls ha donat un mapa amb les 22 balises que havien de localitzar en un temps màxim de 60 minuts i en l’ordre que cada equip decidia. Els equips han preparat la seva estratègia i han anat sortint a l’hora acordada.

A la majoria de balises, totes numerades, només calia marcar la pinça corresponent a la fitxa, però algunes tenien proves d’orientació, per això cada equip havia de portar una brúixola i també un bolígraf per poder anotar algunes respostes de caire botànic o geogràfic.

El Circuit ha permès conèixer a fons la zona forestal de Sant Gervasi i l’Ortoll, amb extensos camps i boscos de pins, alzines i algun roure amb sotabosc de mata (llentiscle) i altres arbustos. També s’hi han trobat garrofers, alguna olivera esparsa i antics ceps que van rebrotant, magnífics marges de pedra seca i, fins i tot, una mulassa (barraca de pedra seca), a l’interior de la qual també hi havia una balisa.

Tots 5 equips han fet molt bon paper i a 2/4 de 12 del migdia ja s’han pogut donar els resultats. 1r equip: Liza (35 punts). 2n equip: Les Cireretes (30 p). 3r equip: Supernenes (28 p). 4t equip: Les Cosines de l’Ona (21 p.). 5è equip: Els Pirates (15 p).

La Plataforma en Defensa d’Ortoll i Sant Gervasi ens ha proporcionat díptics d’un recorregut per la zona que els equips han pogut agafar per fer-lo en alguna altra ocasió.

El temps, que es presentava calorós, ha estat més bo de l’esperat gràcies als núvols que han volgut fer companyia i ombra als equips i també als companys del GMeF que s’han estat a la taula de sortides i arribades i que han col·locat i més tard han retirat les balises de tota la zona.

Podeu veure’n fotografies si cliqueu aquest enllaç.