Famílies – Excursió al santuari de Cabrera (Collsacabra) – 28/10/2012

22a sortida del Grup de Muntanya en Família. En aquesta ocasió hem anat fins al Collsacabra per pujar a l’altiplà i santuari de Cabrera des de Cantonigròs. Hem estat 81 excursionistes, 38 dels quals menors.

Amb un autocar flamant de 70 places i alguns cotxes privats hem fet el viatge des de Vilanova fins a l’entrada de Cantonigròs, on es troba el bar-restaurant Puntí, instal·lat a l’antiga casa de la Formatgeria.

Hi feia molt de fred, però també un bon sol.

La llarga corrua de 81 excursionistes de totes les edats (filles i fills, mares i pares, àvies i avis, etc.) hem fet els 400 metres de carretera, escortats per quatre membres de seguretat del GMeF, fins a l’inici del camí situat al pont de la Rotllada. Per un camí plàcid, hem anat seguint la vall i la riera d’Aiats, cenyida per altres cingleres.

A partir d’un plafó informatiu hem entrat al bosc i hem començat a guanyar metres per un camí obac flanquejat d’avellaners, roures, falgueres i, ben aviat, de faigs, els quals no havien trencat gaire de color com esperàvem. Diversos revolts de camí ens situaven en carenes de roca que eren balconades de cara al paisatge entapissat d’arbres de la vall d’Aiats.

Passat l’Estret, un tall a la roca, i fet un flanqueig aeri sobre la vall de Sant Julià de Cabrera, hem arribat al coll de Bram i ens hem enfilat per la graonada que permet accedir amb comoditat i bones vistes a l’altiplà de Cabrera, on hi hem trobat el santuari i l’hostal, i també molt bones panoràmiques cap al Pedraforca i el Pirineu, ben nevat. Una curta caminada per la carena ens ha situat en un balconet molt espectacular de cara a la plana de Vic. Alguns s’han atrevit a recórrer la careneta que hi ha fins al pas de l’Osca, també molt aeri.

Com que el vent ha començat a bufar fort i glaçat, la majoria -llevat d’honroses excepcions- hem acabat dinant dins de l’església, que en aquesta ocasió ha servit de refugi. Després, a l’interior de l’hostal, hem acabat el dinar amb una beguda calenta que ens ha escalfat per dintre.

Després de la foto de grup, hem baixat pel camí de les Marrades i hem desfet la ruta d’ascensió fins a Cantonigròs, on hem arribat amb 4 graus de temperatura, però amb els pulmons plens d’aire net i les cames i les botes contentes.

Si voleu veure’n fotos, podeu clicar aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.