Famílies – Excursió a la serra de Collserola (Vallès Occidental) – 27/11/2011

13a sortida del Grup de Muntanya en Família. En aquesta ocasió hem volgut conèixer la serra de Collserola, tant propera com desconeguda, i ho hem volgut fer pel vessant nord, pel Vallès, on els torrents i els fondals, amb una vegetació frondosa, donen una nota exuberant en aquest racó de país, tant proper a la gran ciutat.

Hem estat 52 excursionistes, 26 dels quals menors, que hem viatjat fins a la masia de Can Borrell, convertida en restaurant. Hem esmorzat a l’esplanada de l’aparcament i hem aprofitat l’establiment per fer un cafetó matiner, tot veient com els ciclistes i altres visitants s’atipaven de costelles a la brasa, botifarres amb mongetes i coses per l’estil.

De seguida que hem pres el camí hem pogut entendre que avui veurem molts bolets, de moltes espècies diferents. Els nens i nenes no han parat de trobar-ne, de formes i colors diversos. Hi havia molta humitat i la riera de Sant Medir baixava amb una aigua ben neta. Hem conviscut tota la pujada amb ciclistes que anaven en direcció a Can Borrell, segurament per fer un bon esmorzar. Tota la corrua de caminaires hem anat fent metres fins a l’ermita de Sant Medir, davant de la qual ens hem fet una foto de grup.

Poc més enllà, el grup de l’opció Menuts ha pres un camí que els ha alçat fins a la carena i els ha conduït fins al pantà de Can Borrell. La resta, hem continuat, ara per un PR més estret, seguint el torrent obac de la Salamandra, amb uns plàtans molt alts i un paisatge molt bonic. El camí ens ha alçat fins al coll de l’Erola, on hem recuperat el contacte amb la “civilització”.

Uns metres per la carretera de l’Arrabassada ens han proporcionat vistes cap a la ciutat de Barcelona, immensa i una mica encalitjada. Un cop feta la capçalera de la vall, per senders i corriols, hem fet cap a la carena de la serra de l’Arrabassada, que hem utilitzat per retornar a Can Borrell. Alguns trigaven més del previst, però han baixat amb bosses de bolets (rovellons, ous de reig, etc.).

En acabat, ens hem desplaçat fins a la zona de pícnic de Can Coll, farcida de gent, on hem fet el dinar i hem descansat.

En aquest enllaç podeu veure’n fotografies.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.