Famílies – De Tarragona a Altafulla per camins de ronda – 26/04/2015

50a sortida del Grup de Muntanya en Família, el diumenge 26 d’abril de 2015, per retrobar camins de ronda que ja vam conèixer el març de l’any 2012. Aquesta vegada, però, no ha estat a la Costa Brava, tot i que en alguns trams ho semblava, sinó al Tarragonès, entre Tarragona i Altafulla.

Hem estat 54 participants (dels quals 24 menors) que hem sortit de Vilanova per anar fins a l’estació de tren d’Altafulla, on hem aparcat els vehicles. A les 10 en punt hem pujat a un tren una mica desmanegat que anava cap a Madrid-Chamartín  (hi haurà arribat?), però n’hem baixat a l’estació de Tarragona, punt inicial dels 14 km de caminada d’avui.

Hem deixat la trama urbana per la platja del Miracle, on feia un bon sol que quedava atenuat per la marinada fresca que bufava amb constància. El camí de ronda ens ha dut pel perímetre de la punta del Miracle, amb alguna cala i formacions rocoses ben estètiques. A la platja de l’Arrabassada hem parat a esmorzar i hem continuat per la punta de la Savinosa, seguint la tanca de l’antic hospital psiquiàtric, un punt tètric. Després hem saltat a la platja de la Savinosa i més enllà a la dels Capellans. Per un bosquet hem sortit, de cop, a la llarguíssima platja Llarga, on una bona colla s’ha tret les botes i ha xapollejat pels 2,5 llargs quilòmetres de sorra daurada. En aquest punt hem trobat les tres famílies de l’Opció Menuts que s’han afegit a la llarga corrua d’excursionistes descalços (i alguns sense samarreta).

Al final de la platja hem parat per reagrupar-nos, eixugar peus i treure sorra, i ens hem enfilat per la punta de la Creueta, que ens ha alçat sobre la cala Fonda, envoltada d’altes cingleres groc-terroses i d’un bosc de pins ben frondós. Per un túnel de vegetació hem anat avançant pel bosc de la Marquesa fins a la punta de la Móra, on ens hem tornat a reagrupar. Hem fet la foto de grup al peu de la torre de la Móra i hem continuat fins a la platja de la Móra, on hem envaït un “xiringuito” encara tancat per dinar.

El cel s’ha anat tapant i les nostres guies M. Rosa i Sílvia, que han consultat les previsions meteorològiques, han fet aixecar el campament abans del que tocava per mirar d’evitar que ens mulléssim. El camí, que anava seguint senyals de GR, ens ha dut per sobre els penya-segats i arran d’urbanitzacions luxoses fins al castell de Tamarit, que ha aparescut tot d’una arran de mar. Envoltada la fortificació, hem tornat a la sorra de la platja i hem passat arran de la desembocadura del riu Gaià, i aviat hem entrat a la trama urbana d’Altafulla, on ha començat a ploure. Els darrers en arribar, ja ens hem hagut de posar les caputxes. La pluja forta, però, ha començat a caure un cop ja estàvem tots sota aixopluc.

En resum, una excursió molt agradable, bonica i apta per a tothom, d’un tram de costa variat i molt interessant que recomanem a qui no l’hagi pogut fer.

Podeu veure’n fotos clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.