Famílies – Les Deus Aventura (Alt Penedès) – 27/04/2014

38a excursió del Grup de Muntanya en Família. I aquesta ha estat ben especial, al parc Les Deus Aventura, situat a Sant Quintí de Mediona.

Hem estat 64 excursionistes (34 menors) que ens hem enfilat per cables, ponts, xarxes, roques, i que ens hem llançat per tirolines llarguíssimes, ens hem arrossegat per túnels i gateres i hem baixat per tubs i tobogans de tota mena. Una sortida diferents, especial i molt divertida.

De Vilanova, hem marxat cap a Sant Quintí de Mediona i hem aparcat al recinte de les Deus, amb les fonts que li donen nom i un petit estany a la sortida de les gorges que forma la riera de Mediona en aquest indret. El primer que hem fet, és deixar el dinar a la zona de pícnic. A les 11, hem fet grups per edats i hem començat les activitats.

Els més menuts, han fet pràctiques al circuit Petit Aventurer, on calia tenir força equilibri i saber canviar de mosquetons cada vegada que canviàvem de cable. Els de la franja següent d’edat, han pogut entrar al circuit Sensacions, que consistia en un túnel de xarxa que sortia a un espai ampli on calia circular per damunt d’uns cables amb la sola subjecció d’unes cordes molt bellugadisses o bé deixar-se anar amb una tirolina. Si quèiem, anàvem a parar a la gran xarxa, i aleshores calia sortir del circuit per uns tobogans de tub, per tornar a entrar-hi tot seguit. Els més grans (i els pares i mares) han fet un “brífing” per saber utilitzar els mosquetons i les politjes i, tot seguit, han fet el circuit Pèlag del Fregaire, molt espectacular, que va remuntant els engorjats de la riera de Pontons per tirolines, ponts de xarxa, flanqueigs de roca, ponts d’Indiana (de troncs), etc.

Durant el matí, hem sabut que els nostres companys Joan i Anna-Llibertat havien completat els 100 km de la Trailwalker i la notícia ha anat corrent de boca en boca, amb algun crit de joia i algun aplaudiment.

Abans d’anar a dinar, tothom s’ha llançat per la tirolina llarga, per acabar de consumir la poca adrenalina que ens quedava, i tot seguit hem anat tots a dinar per recuperar forces, i a fer el cafè a l’ombra dels grans plàtans de la balconada del bar, situada immediatament a sobre de l’estany i la font de les Deus, mentre molta canalla jugava amb l’aigua de la riera i de les fonts.

A la tarda, tot el grup hem fet el circuit Degotalls, una combinació semiespeleològica molt curiosa. Primer, hem accedit a l’interior d’una balma de pedra tosca, on hem fet un joc d’estirar la corda. Tot seguit, ens hem entaforat per una gatera una mica claustrofòbica que acabava en un túnel acoblat a la paret de roca i en dos tobogans de tub. Finalment, ens hem llançat al buit sols o per parelles amb l’ajut d’un artefacte (un invent del TBO) anomenat Júmping, que ha fet les delícies dels més agosarats.

Volem donar les gràcies al Lluís i a tots els monitors i monitores que ens han ajudat tot el dia a progressar pels circuits d’una manera adequada i amb total seguretat.

Per veure’n algunes fotos, cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.