Famílies – Les Dous i el santuari de Foix (Alt Penedès) – 27/05/2012

20a excursió del Grup de Muntanya en Família, en aquesta ocasió a la comarca veïna de l’Alt Penedès per pujar fins al santuari de Foix. Hem estat 34 participants, d’entre els quals 16 menors, a més de dos gossets.

Hem esmorzat a la població de Torrelles de Foix i hem sortit a caminar seguint la riera de Pontons. Pel costat dels horts de Torrelles i sota els plataners que cenyeixen la riera, hem arribat a la font d’en Còvens i, poc més enllà, fins a les Dous, on hem fet una parada per veure el salt d’aigua i els diversos tolls i fonts que hi ha en aquest indret natural. Travessat el pont de les Dous, ens hem enfilat fins a les Planes, una zona de conreus i masies disseminades. Hi hem trobat una mulassa molt bonica. Un sender ens ha dut fins a l’ermita de Foix i ens hem enfilat fins a la font dels Giberts i, finalment, fins al capdamunt de la carena, on hem trobat el santuari de Foix.

Uns senyors dels Amics del Foix ens han obert l’església i ens han fet una explicació (no gaire concreta) de l’edifici i de tot el que han anat trobant amb les restauracions que hi han fet. Després, hem dinat sota uns pins al fil de la carena i en acabat hem baixat fins a la cova de la Verge per explorar-la. Abans de marxar, hem pujat al tossal de Foix i hem tirat avall per un sender ple de punxes que ens ha deixat les cames ben senyalades.

Diversos camins i pistes ens han deixat a la carena de la serra de Mas Florit, que ens ha conduït, arran de vinyes i bosc, fins al torrent de la Berna, on hem finalitzat l’itinerari. Els conductors han marxat fins a Torrelles per anar a recuperar els vehicles i hem tornat cap a Vilanova, havent suat la samarreta però amb les cames ben tonificades.

Clicant aquest enllaç podreu veure’n fotografies.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.