Famílies – Jornada d’escalada a la Facu (Garraf) – 07/11/2015

56a sortida del Grup de Muntanya en Família. Avui 7 de novembre de 2015 hem tornat a la Facu per fer una jornada matinal d’escalada, com ja vam fer els mesos de maig dels anys 2012 i 2014, amb l’ajuda dels nostres amics i amigues del GEAM (Grup d’Escalada i Alta Muntanya). En aquesta ocasió, la Marta Pallarès, la Rosa López, l’Àngel Vedo, el Jordi Lozada, el Jordi Vidal i la Chelo ens han equipat 4 vies perquè poguéssim anar escalant tot el matí sense parar. Comptant-nos a tots, hem estat 20 participants, d’entre els quals, 8 menors.

Ens hem trobat al pàrquing del Mc Donald’s de Vilanova a 2/4 de 10 del matí i hem marxat poc després cap al peu de la Facu, on hem trobat els nostres amics escaladors del GEAM. Hem caminat una estona per una plana i després per un sender i una tartera que ens han conduït fins al peu mateix de la paret calcària.

La Marta ens ha fet una explicació sobre què és l’escalada i sobre el material que faríem servir, mentre la resta equipaven les vies. Acabat el “brífing”, tots els menuts escaladors s’han posat el casc i l’arnés i més aviat que tard han començat a enfilar-se per itineraris d’una dificultat de fins a V+.

Els nostres nens i nenes ens han deixat bocabadats veient-los enfilar-se amb tanta facilitat per la rugositat de la paret fins a una alçada de 25 metres, des d’on es veia un bon panorama de la comarca. Els pares i mares no hem parat de fer fotos des de baix, i més tard alguns s’han atrevit a enfilar-se per alguna de les vies.

Prop de les 2 del migdia hem desequipat les vies i hem tornat cap als cotxes, contents i satisfets d’haver passat un matí d’escalada a la Facu.

Podeu veure’n fotografies clicant aquest enllaç.