Famílies – De Gavà al castell d’Eramprunyà -20/11/2016

69a sortida del Grup de Muntanya en Família. Hem anat fins a Gavà amb el tren per fer un recorregut per zones forestals inèdites per a la majoria de nosaltres fins a Bruguers i el castell d’Eramprunyà. Ha estat el diumenge 20 de novembre de 2016, amb una participació de 49 excursionistes (22 dels quals menors).

Ens hem trobat a l’estació de tren de Vilanova a les 8.20 del matí per agafar el tren de les 8.34 (que finalment han estat les 8.38) fins a Gavà, on hem desembarcat per tirar rambla amunt i parar a esmorzar a l’encreuament amb la carretera de la Creu de Calafell.

A les 9.40, els excursionistes de l’Opció General han començat la ruta passant pel nucli antic de Gavà, amb la plaça Major i una font del segle XIX, i pel costat de la Torre Lluc han pujat fins a la plaça de Catalunya. A les 9.50, els caminaires de l’Opció Menuts han pujat a un autobús de la línia 81 que els ha dut fins al barri de Can Tries, ja als afores de la trama urbana de Gavà, on han iniciat el seu camí -durant una estona acompanyats de molts ciclistes que feien una cursa. Han caminat per la riera de Sant Llorenç -hi han vist unes cabres-, i han passat per la masia de can Roig -amb una pujada molt sobtada on els ciclistes bufaven de valent-, l’ermita de la Mare de Déu de la Salut -on han fet una foto de grup- i la masia de can Mas -on se’ls han ajuntat dos gossos que els han acompanyat una bona estona.

El grup del’Opció General ha arribat també al barri de Can Tries i ha seguit el mateix recorregut que els menuts, que ha tingut al davant fins que l’han atrapat prop de la font de la Salamandra. Per un sender molt costerut, la filera d’excursionistes hem arribat fins a les primeres cases de Bruguers. Un cop reagrupats, hem travessat la carretera -amb membres del GMeF amb armilles reflectants que han aturat el trànsit- i hem anat fins a l’ermita romànica de Bruguers, on hem fet una parada per fer uns ganyips i beure un glop d’aigua.

Tot seguit, hem enfilat el camí de pedra rogenca que ens ha dut a la Roca Foradada i, més amunt, fins a la tanca metàl·lica que envolta el castell d’Eramprunyà. Al cap de pocs minuts, han arribat les guies Brugués i Marta, de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, de Gavà, que han pujat expressament per obrir-nos el recinte i poder visitar l’església romànica de Sant Miquel, situada sobre una gran llosa de roca, les sepultures antropomorfes i les balconades abocades sobre el paisatge. Més enllà, passat un pontet per sobre el vall, hem pogut entrar a la part noble del castell, amb muralles medievals, una sitja i unes grans arcades (paraula que ha aixecat controvèrsia). Poc més amunt, al cim del turó, de 402 m, una gran balconada ens ha deixat veure un panorama que s’allargassava fins a Collserola, Montjuïc i el mar.

Hem baixat a dinar a Bruguers i després hem baixat per un sender molt pendent que ha fet les delícies dels més petits. Per una pista, hem passat a tocar de can Mas i hem sortit a la carretera, que ha calgut travessar novament amb el suport de membres del GMeF guarnits amb armilles reflectants. Per la serra de les Ferreres, hem carenejat fins al peu de la trama urbana de Gavà, que hem travessat de cara avall per la llarga rambla, fins a l’estació del tren. De seguida ha passat un tren que ens ha deixat a Vilanova uns minuts abans del previst.

Per veure’n l’àlbum fotogràfic, cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.