Famílies – IV Curset d’Esquí a la Molina (Cerdanya) – Del 27 al 30/12/2019

102a sortida del Grup de Muntanya en Família. Aquest any, per quart any consecutiu, hem realitzat el ja gairebé tradicional curset d’esquí per als nostres nanos, amb un èxit de participació més que notable.

Aquest any, entre adults i menors, hem arribat a la xifra de 50 participants, dels quals 45 s’han allotjat a l’alberg Mare de Déu de les Neus, de la població de la Molina, i els 5 restants, com que tenien allotjament a la zona, no els ha calgut contractar plaça a l’alberg.

Quant a la participació al curset, s’hi han inscrit 25 nois i noies (rècord absolut), repartits en diferents nivells: inicial, intermedi i intermedi-avançat, ja que alguns dels nois i noies ja han fet alguns cursets previs en anys anteriors.

La sortida s’ha realitzat, com cada any, després de les festes nadalenques, el dia 27 de desembre, per tenir temps d’allotjar-nos tranquil·lament i prou temps de recollir el material de lloguer i els forfets per a l’endemà, i així poder començar puntualment el dia 28 a les 10 del matí. El curset, com cada any, ha constat de tres jornades de tres hores cada dia, donant-lo per finalitzat el dia 30 al migdia.

Val a dir que aquest any algunes famílies hem sortit una mica més aviat per tal d’aprofitar el 27 per a esquiar, i a mitja tarda ens hem allotjat a l’alberg.

El curset s’ha pogut fer amb total normalitat i com que ja coneixíem el personal de l’estació d’altres anys, ha estat tot molt més fàcil pel que fa a l’organització del grup. Tot i això, voldríem destacar el tracte i l’atenció d’en Joan Carles, l’encarregat de material del jardí de neu, que ha estat en tot moment molt atent amb el nostre grup.

Mentre els menors gaudien del curset, els adults ens hem anat dividint en diversos grups, segons l’interès de cada persona. Uns hem decidit esquiar, d’altres han decidit passar l’estona fent un cafè a alguns dels bars i cafeteries disponibles i d’altres s’han animat a caminar per la muntanya o a aprofitar la infraestructura de les pistes per calçar-se els esquís de muntanya i fer una mica d’esport.

A migdia, el punt de trobada ha estat el de tots els anys, la cafeteria “El Tirol”, on tots plegats hem dinat en grup, tot preparant les esquiades de tarda, que per a alguns han estat les millors de les jornades, ja que a partir de les 15 hores, el volum d’esquiadors a pistes va a la baixa i es pot esquiar amb molta tranquil·litat i pràcticament sense cues.

El dia 30 ha estat el de la cloenda, i un cop llevats, tothom ha deixat les habitacions lliures després d’esmorzar, per tal d’adreçar-nos a l’última jornada de neu. Un cop acabada, cada família he emprès el camí de retorn cap a casa, tot esperant celebrar la festa de Cap d’Any.

En definitiva, sembla que tot ha anat força bé, i que malgrat tots els esforços organitzatius, al final sempre val la pena, ja que, vulguem o no, els nostres fills sempre podran tenir el record en un futur de les jornades d’esquí que organitzava la Talaia. I qui sap si d’aquí sortirà algun esquiador de renom o, si més no, naixerà l’afecció als esports d’hivern.

Fins l’any que ve!!!

Aquí podeu veure’n l’ÀLBUM FOTOGRÀFIC.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.