Famílies – Excursió a la serra de Miralles (Anoia) – 9/06/2013

31a excursió del Grup de Muntanya en Família, en aquesta ocasió a la serra de Miralles (Anoia). Hem estat 33 excursionistes (17 infants, la majoria menors de 12 anys) que hem desafiat les prediccions meteorològiques que ens anunciaven pluges. Hem marxat amb optimisme de Vilanova, ja que el cel era ben assolellat. En arribar a Miralles, però, ja havíem topat amb la realitat i el cel s’anava encapotant.

Hem esmorzat als voltants de l’església i, sense torbar-nos gaire, hem iniciat el camí. Tot i ennuvolat, hem gaudit d’un dia tranquil tot contemplant la combinació de prats verds i d’altres més groguencs, amb zones boscoses, entre pistes i corriols gens transitats. A l’hora prevista hem arribat al collet de l’Agulla Grossa. D’allí hem ascendit al Grony de Miralles (866 m) on hem contemplat les vistes magnífiques des de Montserrat fins a la Conca de Barberà, passant per la serralada de Mediona i la Llacuna.

Alguna gota aïllada ens ha començat a amenaçar. Després de poder comprovar pel radar del Meteocat que ens venia pluja per ponent, hem decidit que tot el grup faria l’opció curta, que descendia del coll per una pista cap al sud. El camí de tornada ha estat tot per pistes forestals sense gens de trànsit. Quan ja érem a les envistes del castell de Miralles, una pluja fina s’ha fet present, moment que hem aprofitat per fer ús de les capelines i impermeables, i demostrar que anàvem preparats contra els elements.

En arribar als cotxes ja ha parat de ploure i hem pogut dinar amb tranquil·litat. Fins i tot ens han quedat forces per fer un petit “matx futbolero” entre grans i petits després del dinar. Després, amb calma, cada família ha anat retornant cap a Vilanova.

Podeu veure’n fotos si cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.