Famílies – Acampada a la Torre de Fontaubella i ascensió a la mola de Colldejou (Priorat) – 24-25/09/2011

11a sortida del Grup de Muntanya en Família i primera del curs 2011-2012. Per primera vegada, hem fet una acampada, tot i que només per una nit, a l’àrea (pedregosa) de lleure de la Torre de Fontaubella, al sud del Priorat, al peu mateix de la Mola de Colldejou.

Hem estat 60 excursionistes, la majoria dels quals hem marxat el dissabte 24 de setembre al migdia, amb un cel ben cobert. Tota la nit ha estat plovent, però portàvem la previsió del temps a la butxaca, la qual assegurava (i així ha estat) l’obertura de clarianes de sud a nord.

Hem parat al Pradell de la Teixeta per comprar pa i coca i hem continuat fins a la Torre de Fontaubella, on hem plantat les tendes i hem dinat. A la tarda, temps lliure per passejar pel poble, visitar el cafè i situar-nos. La canalla, tota la tarda jugant. Al vespre, hem sopat a l’àrea de lleure i a dormir, que demà toquen diana… Però el que ha tocat tota la nit és el campanar: els quarts, les hores, un altre cop les hores, i així tota la nit. Més d’un ha passat la nit en blanc.

El diumenge a primera hora, havent dormit poc, hem hagut de plegar tendes, esmorzar d’una revolada i fer una operació amb els vehicles que ens ha fet sortir a caminar mitja hora més tard del previst. El grup de l’Opció Menuts ha seguit el GR-7 per la font Freda fins a Colldejou. La resta, ha pujat per un alzinar exuberant i s’ha enfilat per la canal del Batllet fins al peu del circ que guarda la cova de la Mola. Una bona colla hi ha entrat per explorar-la. En acabat, hem assolit el cim de la Mola, amb el castell rodó i unes bones vistes cap a la costa i cap al Montsant. La baixada, pel portell de les Processons i el coll del Guix, ha estat sota un bon sol, però sense incidents. Una pista ens ha conduït fins a Colldejou, on hem retrobat la colla dels menuts.

El dinar al local social de la Torre, sota el Cafè, ha clos aquesta sortida, intensa i completa.

Podeu veure’n fotos en aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.