Famílies – La Mola de Sant Llorenç des del coll d’Estenalles (Vallès Occidental) – 8/05/2011

9a sortida del Grup de Muntanya en Família i per primera vegada a Sant Llorenç del Munt.

En aquesta ocasió hem estat 41 excursionistes els qui ens hem trobat a la plaça de l’Estació de Vilanova per sortir puntualment (bé, no gaire puntualment…) cap a la nostra destinació: el coll d’Estenalles, entre Sant Llorenç i la serra de l’Obac.

Quan ens hem anat acostant a la Mola, podíem veure des dels cotxes la cortina d’aigua que encara queia al cim, però a mesura que hem avançat, ha desaparegut i només han quedat uns núvols alts i grisos que ens han tapat el sol i han fet que no suéssim gaire.

Al coll d’Estenalles hi havia molt cotxes i moviment de persones perquè s’hi celebrava la Trailworld, una caminada de 100 km a benefici d’Intermon Oxfam, i on hi havia participat de control el nostre company Blai, que tot i això no s’ha volgut perdre l’excursió.

Després d’esmorzar, els excursionistes hem iniciat la caminada al coll d’Estenalles i per la pista encimentada que flanqueja el vessant sud del Montcau hem fet cap al coll d’Eres, amb unes alzines força altes i un monòlit dedicat a Joan Maragall. Hem continuat pel camí de la serra del Pagès, molt ombrejat per alzines i algun pi, i també roures, un dels quals és el grandiós roure del Palau (alguns excursionistes del nostre GMeF encara és l’hora que l’hagin de veure). Sempre propers a la carena, hem anat guanyant i perdent alçària contínuament, però el camí ha estat molt agradable.

Aviat hem començat a veure la Mola amb el seu monestir al cim, i hem baixat fins al coll on està situat el Morral del Drac. Hem desgrimpat uns metres per anar a veure la cova on s’amagava el famós drac de Sant Llorenç que va aconseguir matar el comte Guifré fa segles. Hem continuat pel peu de la Mola, per un sector de roca molt humida, i ens hem enfilat per una canal obaga fins a la part terminal del cim, que hem guanyat tot seguit.

Hem dinat asseguts a l’exterior del monestir, en un prat d’herba, amb la companyia d’un dels rucs que ajuden a pujar el menjar i les begudes que venen al restaurant de la Mola. En acabat, hem fet una foto de grup a l’interior del recinte i hem desfet el camí fins al coll d’Estenalles.

Tot plegat, 12 quilòmetres de caminada i cap a casa, amb les cames contentes i els pulmons nets i polits!!

Podeu veure’n fotos en aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.