Famílies – Ascensió a la Talaia del Montmell (Baix Penedès) – 28/08/2010

1a excursió del Grup de Muntanya en Família, aprofitant la commemoració del 25è aniversari de l’ascensió catalana a l’¡Everest.

A les 7 de la tarda del dissabte 28 d’agost, un centenar d’excursionistes de la nostra vegueria arribaven al cim de la Talaia del Montmell (861 m) per commemorar l’aniversari.

Amb el lema “Fes el teu Everest“, les entitats federades, la FEEC i els membres de l’expedició del 1985, amb el suport de TV3 i Catalunya Ràdio, van organitzar l’ascensió a 25 cims emblemàtics de tot el país.

38 membres de l’Agrupació Excursionista Talaia van participar en la pujada al Montmell, dels quals, 27 eren del Grup de Muntanya en Família (GMeF) creat recentment. Amb aquesta sortida, s’encetava un camí que el GMeF preveu que sigui llarg i profitós. En aquesta ocasió, van participar en l’excursió 14 nens i nenes d’entre 2 i 13 anys, acompanyats de pares, mares i tiets, i també d’altres membres de la Talaia que es van sumar a la iniciativa.

L’excursió s’iniciava a la Joncosa del Montmell, però els membres del GMeF la van iniciar a l’Àrea Recreativa del Montmell, molt a prop de l’església nova de Montmell, on es van ajuntar amb la resta de caminaires. La filera de marxadors, de totes les edats, van passar per l’església vella de Sant Miquel, d’estil romànic, i van continuar fins al turó de la Creu, per prosseguir la ruta pel llom de la carena fins al cim de la Talaia del Montmell. La tornada es va fer per l’obaga de la cara nordoest.

En acabat, l’Ajuntament del Montmell va servir un refrigeri a tots els caminaires.

En aquest enllaç podeu veure’n algunes fotos.