Famílies – Excursió a la serra de Montsant (Priorat) – 24/11/2013

34a excursió del Grup de Muntanya en Família. En aquesta ocasió, cap a la serra de Montsant, al Priorat, per pujar els graus de la Grallera i de l’Agnet, assolir la serra Major, el piló dels Senyalets i baixar fins al clot del Cirer.

67 excursionistes (33 dels quals menors) ens hem desplaçat amb els cotxes fins a la població prioratenca de Cornudella de Montsant per anar a la conquesta dels bars del poble on hem pogut esmorzar al recer de la fredorada del carrer.

En acabat, hem enfilat la carretera de Scala Dei fins a la Morera de Montsant, on hem aparcat. A peu de placeta del Punt d’Informació del Parc Natural de Montsant hem fet una rotllana per escoltar una explicació de la ruta dels coordinadors, i tot seguit hem emprès el camí de cara a les cingleres imponents per on s’esmunyen els graus del Montsant.

Poc més enllà, el grup de l’Opció Menuts ha pres el camí de la Grallera per sota les roques de formes curioses del Rei i la Reina, i per un trau de roca han enfilat un fondal que els ha dut a la carena principal de la serra. Hi bufava un vent glaçat, i quan han arribat al piló dels Senyalets, han continuat el camí per arribar al recer del clot del Cirer. La resta de la colla ha emprès el camí del grau de l’Agnet, on ha calgut fer algunes grimpades curtes i caminar arran de cingleres, amb un panorama excel·lent. Una llarga travessia per carena els ha dut també al piló dels Senyalets i poc més tard al clot del Cirer, on s’han agrupat tots per dinar, ben tapats amb gorros i guants.

El degotall del clot del Cirer ha deixat un tarter de pedres ben brillant i blanquinós. El glaç hi feia formes ben curioses (vegeu les fotos). Més aviat que tard, hem decidit deixar aquesta raconada que avui no ens ha estat gaire amable, i enfilar un sender PR fins al carener, que ens ha dut de nou fins al piló dels Senyalets, on hem fet la foto de grup.

La baixada pel grau de la Grallera ha estat plàcida. En un moment donat, s’ha donat la consigna d’agafar alguns codolets de conglomerat per fer-ne les figuretes del pessebre. Amb el sol groc intens de mitja tarda hem arribat a la Morera, i alguns encara han fet una aturada a Cornudella per fer-se passar el fred amb una tassa calenta, perquè de veritat que el fred ha calat fins als ossos.

Vegeu-ne algunes fotos clicant aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.