Famílies – Excursió a la serra d’Ordal (Alt Penedès) – 16/03/2014

37a excursió del Grup de Muntanya en Família. En aquesta ocasió, hem volgut fer l’excursió que vam haver d’ajornar el gener passat a causa de la pluja. Ha estat a la serra d’Ordal, amb sortida des del nucli de Torre-ramona, al municipi de Subirats.

Hem estat una bona colla de 75 excursionistes (38 menors) que hem desfilat cap al santuari de la Fontsanta i el castell de Subirats, on hem esmorzat. El panorama era molt dilatat, però la franja de contaminació de Barcelona, afavorida per un potent anticicló instal·lat sobre el país des de feia dies, no ens ha deixat gaudir prou del paisatge del nord com és habitual en aquest indret.

A la placeta del santuari s’han ajuntat al grup algunes famílies que feien l’Opció Menuts des d’aquell punt. Hem esmorzat tots plegats i hem continuat l’excursió pel torrent de Subirats fins a la masia de can Ros, on ens hem fet la fotografia de grup. Seguidament, ens hem enfilat per un sender boscà fins a un camí carener que hem seguit fins al cim de la Creueta, sense vistes panoràmiques a causa del bosc atapeït i les antenes.

Una curta baixada ens ha dut a la boca de l’avenc d’Ordal, que hem entrat a explorar ben a fons, patint una mica per no pertorbar la calma d’un ratpenat que hivernava en un sector arrecerat de la cova. Les llanternes han anat resseguint tots els detalls del sostre i del terra: menudes estalactites, gruixudes estalagmites plenes de minerals brillants, betes de minerals… Una lliçó geològica en directe!

Des de la cova, hem seguit un camí que, sempre de baixada, ens ha dut novament al castell i el santuari. Allà han finalitzat la ruta els que han fet l’Opció Menuts. La resta, ha desfet el camí del castell fins al nucli de Torre-ramona, on han arribat a les dues en punt, complint els horaris previstos.

Aquesta vegada, la meteorologia ha estat molt benigna, amb un matí molt assolellat i càlid de plena primavera!

Podeu veure’n algunes fotografies si cliqueu aquest enllaç.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.