Famílies – Excursió al pantà de Foix (Alt Penedès) – 20/02/2011

7a sortida del Grup de Muntanya en Família, aquesta vegada a prop de casa: el pantà de Foix, la font d’Horta i el turó de la Picarola, un dels indrets més bonics i emblemàtics del nostre entorn.

Els dies abans havia plogut i el diumenge es va anar debatent entre els núvols i les ullades de sol, però finalment vam poder fer l’excursió sense problemes, amb la vegetació força húmida, això sí. Vam ser 52 excursionistes els que vam caminar pels boscos de la font d’Horta i pel perímetre del pantà de Foix, que era ben llis, ple fins dalt i amb força corbs marins i altres aus que volaven arran d’aigua.

Tot el grup va pujar fins a la font d’Horta i va continuar fins a la masia de la Creu, on vam esmorzar. Després, el grup es va separar per edats: el grup dels menuts va prendre un camí flanquejat per carços (PR) que els va baixar fins al peu de la masia de Cal Bladet. Després van anar fent el perímetre d’una península que s’endinsava en el pantà, on van poder veure molts corbs marins i alguns ànecs collverds i bernats pescaires. El grup dels grans va carenajar per sota el turó de la Picarola fins a baixar cap a la presa del pantà, travessant una zona on havien tallat moltes branques i que semblava una prova de gimcana. Després, van seguir les sinuositats de l’embassament fins a Cal Bladet i fins als cotxes, on van retrobar el grup dels menuts.

Una excursió matinal ben satisfactòria i bonica, amb l’element de l’aigua del pantà i de les aus que anaven passant pel damunt dels caminaires amb vols ràpids i vistosos. I a dinar cadascú a casa seva per acabar d’aprofitar un dia rodó.

Aquí podeu veure’n fotos.

Aquí podeu consultar el DOSSIER DE L’ACTIVITAT.